Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων ΣΣΑΣ που είναι από της ιδρύσεώς “η Σκέπη” των αποφοίτων της Σχολής όλων των ειδικοτήτων, εν ενεργεία και εν αποστρατεία συναδέλφων, χαιρετίζει την μετονομασία-διεύρυνση του συνδέσμου αποστράτων οικονομικών αξιωματικών στρατού σε σύνδεσμο των ενόπλων δυνάμεων περιλαμβάνοντας και αποστράτους αξιωματικούς Οικονομικού, προερχομένων από Ναυτικό-Αεροπορία και από τον Σύνδεσμο Αποφοίτων ΣΣΑΣ θα έχει την αμέριστη συνδρομή και στήριξη όπου χρειαστεί.
 
Αναρτώνται παρακάτω η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ και το νέο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του εν λόγω συνδέσμου προς Διαβούλευση και υποβολή προτάσεων εκ μέρους των ενδιαφερομένων αποστράτων οικονομικού ΕΔ προκειμένου να ληφθούν υπόψη πριν την οριστική υποβολή του καταστατικού αυτού στο αρμόδιο πρωτοδικείο προς έγκριση.
 
Οσοι συναδελφοι επιθυμουν να σχολιασουν το νεο κατασταστικο μπορουν να το κανουν, το συντομοτερο δυνατο, αμεσως πιο κατω απο την καταχωρηση, (στην ενοτητα Comment) αρκει να συνδεθουν στο site μας. Υπαρχει η δυνατοτητα μεχρι και επισυναψης αρχειου σε καθε σχολιο.
 
Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου

4 Thoughts to “Συνδέσμος Αποστράτων Αξιωματικών Οικονομικού Ενόπλων Δυνάμεων”

  1. Συμφωνώ εν γένει με ανωτέρω προτάσεις των κκ Μάρκου και Πολυμενακου. Συμπληρωματικά θετω υπόψη και τα εξής :
    1. Μπορεί στο ΔΣ του νέου Συνδέσμου Αξκων ε. α. Οικονομικού ΕΔ, λογω και της εμπειρίας μας στον ΣΑ/ΣΣΑΣ όπου δεν υπάρχει προθυμία συμμετοχής από νεώτερα κυρίως μέλη, πιο λειτουργική μπορεί να είναι η συμμετοχή-εκλογη στο ΔΣ δύο μελων από ΠΑ και ΠΝ αντιστοιχα και τα λοιπά πέντε μέλη από ΣΞ. Εκτός και αν δεν υπάρξει συμμετοχή υποψηφιοτητων από εα αξκους (Ο) αεροπορίας και ναυτικού.
    2. Για την πρόταση του κ. Μάρκου πιο δόκιμο στην εφαρμογή είναι να γίνει το ΔΣ 9μελες..εφοσον υπάρχει ενδιαφέρον συμμετοχής.
    Με εκτιμηση
    Αθανάσιος Πάσχου

  2. Στρατηγέ,
    χαιρετίζω και εγώ από την μεριά μου την πρωτοβουλία για την δημιουργία του Συνδέσμου .
    Θέλω να προτείνω να προβλεφθεί στο καταστατικό , η δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για την εκλογή των μελών του ΔΣ.
    Νομίζω η εποχή μας το επιβάλλει και η τεχνολογία το επιτρέπει. Υπάρχουν συστήματα που εξασφαλίζουν το αδιάβλητο της διαδικασίας και την εγκυρότητα των αρχαιρεσιών.
    Άλλωστε, το Οικονομικό Σώμα και στους τρεις κλάδους των ΕΔ, πάντα ήταν πρωτοποριακό στην εφαρμογή ηλεκτρονικών διαδικασιών.
    Αλλιώς, υπάρχει κίνδυνος να μετατραπεί σε Σύνδεσμο “των εν Αθήναις” Αξιωματικών.
    Το ίδιο και για την συμμετοχή στη ΓΣ η οποία να θεωρεί παρόντα, μέλη που διαμένουν εκτός Αθηνών και την παρακολουθούν ηλεκτρονικά .
    Μπορούν να μπουν στο καταστατικό γενικές διατάξεις για τα παραπάνω θέματα και λεπτομέρειες να ρυθμιστούν με αποφάσεις της ΓΣ και του ΔΣ.
    Ευχαριστώ,
    Αθανάσιος Καπουκρανίδης
    Ταξχος ε.α

  3. κ.Προεδρε, σεβαστά μέλη
    Ως οικονομικός αξιωματικος του ΠΝ , χαιρετίζω την πρωτοβουλία του Συνδέσμου σας,να εντάξετε στα μέλη σας και οικονομικούς αξιωματικούς του ΠΝ και της ΠΑ και να ενδυναμωσετε με αυτό το τρόπο τον Σύνδεσμο,στους τομείς συνεργασίας, πολυφωνίας,εκπροσώπησης, παρουσίας,προσφοράς,παροχών κλπ.
    Για να λάβει όμως σάρκα και οστά η όλη προσπάθεια, θα πρέπει να προβλεφθεί στο νέο καταστατικό και η ίση συμμετοχή και εκπροσώπηση στο νέο ΔΣ που θα προκύψει και από τα 3 όπλα των Ενόπλων Δυνάμεων.
    Προτείνω λοιπόν η σύσταση του νέου ΔΣ να αποτελείται από 3 αξιωματικούς του ΣΞ και από 2 αξιωματικούς του ΠΝ και από 2 της ΠΑ. Με αυτό το τρόπο κανείς δε θα καπελωσει μελλοντικά κανένα και θα ακολουθείται η έννοια της μετατροπής του Συνδέσμου σε Σύνδεσμο των ΕΔ. Σε περίπτωση μη ύπαρξης συμμετοχής στις αρχαιρεσίες από κάποιο όπλο προς κάλυψη θέσεως που αναλογεί, η θέση θα καλύπτεται από τον πρώτο επιλαχοντα οποιαδήποτε όπλου.
    Αυτό δίνει κίνητρο σε όλους τους εμπλεκομενους οικονομικούς αξιωματικούς από κάθε όπλο,καταργεί το απαρχαιτ και εξασφαλίζει την μη οικοιοποιηση η κατάχρηση εξουσίας από οποιονδήποτε, αποτελώντας την πλέον Δημοκρατική Σύνθεση.
    Ευχαριστώ
    Υποναύαρχος ( Ο) ΠΝ εα
    Α Αντιπροεδρος ΣΑ/ΣΣΑΣ
    Μελος ΔΣ ΕΑΑΝ

    1. Συμφωνώ… θα αντιπρότεινα μάλιστα στην περίπτωση μη επίτευξης της αναλογίας αυτής, λόγω έλλειψης υποψηφίων, Επαναπροκήρυξη εκλογών εντός τριμήνου και μόνο αν και πάλι δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ανα όπλο, τότε να αναπληρώνεται η θέση ΠΝ η ΠΑ η ΣΞ απο τον πρώτο επιλαχόντα του όπλου με την μικρότερη εκπροσώπηση στο ΔΣ του συνδέσμου.
      Απχος (Ο) ΕΑ ΠΝ

Comments are closed.