efapaxant004

efapaxant004
Μετά τη δημοσίευση του άρθρου μας εδω, αναφορικά με τις οδηγίες λήψεως ασφαλιστικής ενημερότητας, για τους τεως ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ (άρα και τους συναδέλφους αποστράτους), επανερχόμαστε στο θέμα, καθόσον διαπιστώσαμε ένα πρόβλημα στην εφαρμογή του Ι.Κ.Α.(“bug” συστηματος), το οποίο, παρά τις συνεχεις επικοινωνίες-οχλήσεις μας, προς το αρμόδιο τμημα της μηχανογράφησης του Ιδρύματος, αλλά και των Υποκαταστημάτων του, δεν έχει εισέτι επιλυθεί.

Όταν λοιπόν το σύνολο των συναδέλφων προβεί στην εγγραφή του – ενεργοποίηση της ασφαλιστικής πιστοποίησης του (ακόμα και με τους κωδικούς του taxisnet) και την εκτύπωση της σχετικής βεβαίωσης (όπου μεταξύ άλλων εμφανιζει για τα ανηλικα τέκνα-εμμεσα ασφαλισμένους, λήξη της ασφαλιστικής τους ικανότητας, την 28/2/2015), η συγκεκριμένη εφαρμογή, δινει στη συνέχεια τη δυνατότητα ενεργοποίησης του χρήστη , με την καταγραφή των κωδικών πρόσβασης του (username & password) αλλά και του κλειδαρίθμου, που ήδη έχει λαβει με την ολοκλήρωση της εγγραφής του. Όσοι όμως συνάδελφοι αποπειράθηκαν να προβούν σε αυτη την ενεργοποίηση, ΑΠΑΝΤΕΣ έλαβαν το μηνυμα πως “τα στοιχεία που έχετε εισάγει δεν είναι τα σωστά”. Σε περίπτωση μάλιστα -που δεν το συνιστούμε- απόπειρας “επανεγγραφής χρήστη”, τοτε το σύστημα στην οικεία βεβαίωση, δεν σου προσκομίζει κλειδάριθμο, αλλά σε παραπέμπει στο υποκατάστημα που υπάγεσαι, για να τον λάβεις αυτοπροσώπως!!!
Στις διαρκείς μας οχλήσεις προς την αρμοδια διευθυνση του ΙΚΑ, λαβαμε την απάντηση πως “Εφόσον πιστοποιηθήκατε μέσω ΤAXISNET δεν απαιτείται ενεργοποίηση χρήστη“.
Και εδω γεννιούνται οι εύλογες απορίες : Αν δεν χρειάζεται περαιτέρω ενεργοποίηση, προς τι το οικειο section της εφαρμογής, που επιζητεί και κλειδάριθμο? Και εφόσον όσοι ενεγράφησαν μέσω taxisnet , θεωρούνται “apriori” και εγγεγραμμένοι χρήστες, προς τι η απόδοση κλειδαρίθμου στην βεβαίωση τους? Γιατι εαν υποθέσουμε, πως ακολουθούνται οι ίδιες διαδικασίες με το σύστημα του taxisnet, ας θυμηθούμε πως μετά την παραλαβή του κλειδαρίθμου, απο τα μητρωα των εφοριων μας, τοτε, απαιτειτο και η ενεργοποιηση του λογαριασμου μας, με τη συσχετιση κωδικων προσβασης και του παραληφθέντος κλειδαρίθμου.

Και ολους τους ανωτέρω προβληματισμούς, τους καταγράφουμε εγκαίρως, εν αναμονή της λειτουργίας της “ηλεκτρονικής θεώρησης των βιβλιαρίων” από 1/3/2015 (πρωτίστως για τους έμμεσα ασφαλισμένους-μέλη των οικογενειών μας), όπου ίσως τότε απαιτηθεί , η εν λόγω ενεργοποιηση του χρήστη.
Υ.Γ. Στη σχετικη βεβαίωση που εκτυπώσαμε και αναφορικά με τα ανηλικα τέκνα, γινεται λόγος για ανάγκη θεωρησης βιβλιαρίων μετά την 1/3/2015, πλήν όμως το ΙΚΑ με σειρά ανακοινώσεων του, αναφέρεται τόσο σε ηλεκτρονικές θεωρήσεις αλλά και πως για τα ανήλικα τέκνα έως 18 ετών, δεν χρειάζεται θεώρηση,αφου αυτη θα υλοποιηθεί αυτομάτως απο το σύστημα
Γ.Αντωνιάδης
============== 

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου