Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Καλογιάννης ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Κυβέρνησης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος παραβρέθηκαν στην τελετή Ορκωμοσίας των Νέων Αξιωματικών της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), την οποία τίμησε με την παρουσία της η Α.Ε. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που επέδωσε και τα ξίφη στους ορκισθέντες Αξιωματικούς.

Στην τελετή, η οποία έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Σχολής στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΦΩΚΑ ΦΩΚΑ», χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νεαπολέως και Σταυρουπόλεως κ. κ. Βαρνάβα ως εκπρόσωπου του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμου, παραβρέθηκαν επίσης:

Ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σταύρος Καλαφάτης ως εκπρόσωπος του Πρόεδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνου Τασούλα.

Η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Ουρανία Θρασκιά ως εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

Ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Δημοτικών Κοινοτήτων και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών κ. Χαράλαμπος Αηδονόπουλος ως εκπρόσωπος του Δήμαρχου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Ο Πρέσβης της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης στην Ελλάδα κ. Dragan Vukovic και η Eπίτιμη Πρόξενος του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας στην Θεσσαλονίκη κ. Δέσποινα Μαντά.

Ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, ο Αρχηγός Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.) Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης και ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ.

Ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καθηγητής κ. Δημήτριος Κωβαίος.

Ο Διοικητής Γ΄ ΣΣ/NRDC-GR Αντιστράτηγος Πάρις Καπραβέλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας Αντιστράτηγος Σπυρίδων Σκλάβος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) Αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου και ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας – Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Υποστράτηγος ΠΣ Δημήτριος Καρασαββίδης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά.

Διατελέσαντες Διοικητές της Σχολής, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί, καθώς και οι οικείοι των νέων Αξιωματικών.Από την Σχολή αποφοίτησαν συνολικά 69 Αξιωματικοί Ιατρικού, Φαρμακευτικού, Ψυχολογικού, Οικονομικού και Νομικού Σώματος, εκ των οποίων 1 από την Αλβανία, 1 από την Βοσνία – Ερζεγοβίνη και 7 από την Ιορδανία.

Οι Νέοι Αξιωματικοί κατανέμονται στις Ένοπλες Δυνάμεις ως εξής: 24 στον Στρατό Ξηράς, 15 στην Πολεμική Αεροπορία, 8 στο Πολεμικό Ναυτικό και 13 στο Κοινό Νομικό Σώμα.

Τον ΣΑ /ΣΣΑΣ Εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Σμχος ε.α (Ο) Βασίλειος Διαμαντίδης, Παραβρέθηκε ο Υποστράτηγος ε.α (ΝΟΜ) Αντώνιος Ορφανός και ο Υποστράτηγος ε.α Νικόλαος Παπαγιαννοπουλος (Πρόεδρος ΕΕΥΕΔ)

Ο ΣΑ/ΣΣΑΣ εύχεται στους ορκισθέντες Αξιωματικούς να έχουν υγεία, καλή σταδιοδρομία και κάθε επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα.

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου