ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ (ΣΣΑΣ)

Χαρ. Τρικούπη 12 & Καρνεάδου 1, Ηλιούπολη, ΤΚ 163 41

Ιστοσελίδα : www.apofoitoissas.gr Email: apofoitoissas@gmail.com

Αθήνα 28η Οκτωβρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Το ΔΣ του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΣΑΣ, για την Εθνική Επέτειο της νίκης των Ελλήνων απέναντι στον φασισμό και το ναζισμό, προασπίζοντας τα ανεκτίμητα αγαθά της ελευθερίας και της δημοκρατίας, εύχεται Χρόνια Πολλά στα μέλη του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

|Οι αξίες και τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας, για τα οποία αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν οι Ήρωες και Ηρωίδες του Έπους του 1940 και της Αντίστασης εναντίον των Ιταλών φασιστών, των Γερμανών Ναζί και των Βουλγάρων Φασιστών κατά τη διάρκεια της «μεγάλης μαύρης νύχτας» στα τέσσερα χρόνια της κατεχόμενης Πατρίδας, είθε να αποτελούν παντοτινή μνήμη και πυξίδα για να εμπνέουν το σήμερα και το μέλλον, προκειμένου η χώρα να είναι πάντα Ελεύθερη και ο Ελληνικός λαός να μην ξαναζήσει εκείνες τις ζοφερές στιγμές.

Εν τούτοις ο κόσμος γύρω μας παραμένει ευμετάβλητος και τα όσα συμβαίνουν στις μέρες μας στη Μέση Ανατολή και δεδομένου ότι τα σύγχρονα όπλα είναι πολύ καταστροφικά, επιβάλλουν να είμαστε σε εγρήγορση και να έχουμε ως οδηγό τις ηθικές αξίες του έθνους μας, αυτές που μας οδήγησαν στην εθνική ανεξαρτησία.

Το έπος της νίκης του 1940 αποτελεί οδηγό μας και η επέτειος του ΟΧΙ υπενθύμιση σε κάθε επιβουλή επισημαίνοντας ότι η Ελληνική ψυχή όταν οι περιστάσεις το απαιτούν πάντα θα υπερτερεί.

Ο Σύνδεσμος δεν ξεχνά τους πεσόντες στον αγώνα, καθ΄όλη τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου και της Αντίστασης κατά των κατακτητών και αποτίει, με άπειρο σεβασμό, φόρο τιμής στη μνήμη τους. ‘

Αιωνία τους η Μνήμη.

Ζήτω το Εθνος

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Φώτιος Πατσουράκος Αθανάσιος Πάσχου

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου