ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ (ΣΣΑΣ)

Χαρ. Τρικούπη 12 & Καρνεάδου 1, Ηλιούπολη, ΤΚ 163 41 

Ιστοσελίδα : www.apofoitoissas.gr                     Email: apofoitoissas@gmail.com

                                                               Αθήνα 3η Ιουνίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΘΕΜΑ:  Θάνατος Επίτιμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου

Το ΔΣ του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΣΑΣ συνεδρίασε εκτάκτως του για το θέμα συμμετέχοντας στην οδύνη για τον πρόωρο χαμό του επίτιμου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, καταγόμενου από τη Μάνη, που απεβίωσε στις 2 Ιουνίου 2023 στην αγαπημένη του Θεσσαλονίκη σε ηλικία 67 ετών. Ήταν αρχηγός ΓΕΕΘΑ από το 2011 μέχρι το 2015 και κατόπιν διετέλεσε Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο στρατηγός Κωσταράκος έτρεφε ιδιαίτερη εκτίμηση στη ΣΣΑΣ και ως Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ήταν αυτός που ενέκρινε την απονομή της Πολεμικής Σημαίας στη Σχολή μας καθώς και την συμμετοχή της στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα για μία και τελευταία φορά, στήριξε δε τον Σύνδεσμό μας όταν χρειάστηκε.   

Το ΔΣ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους φίλους του. Εύχεται καλό ταξίδι σε έναν εξαιρετικό ηγέτη, άνθρωπο και συνάδελφο. Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Η εξόδιος ακολουθία του Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου θα γίνει την Τρίτη 6 Ιουνίου 2023 στις 12:00 στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας στην Θεσσαλονίκη.

                                                                  ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

  Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

      Πατσουράκος Φώτιος                               Πάσχου Αθανάσιος

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου