ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ (ΣΣΑΣ)

Χαρ. Τρικούπη 12 & Καρνεάδου 1, Ηλιούπολη, ΤΚ 163 41 

Ιστοσελίδα : www.apofoitoissas.gr

Email: apofoitoissas@andreastselios

6 Απρ 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ:  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 1ης ΑΠΡ 2023 ΓΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΣΑΣ

Την 1η Απριλίου 2023 διεξήχθησαν με απόλυτη διαφάνεια οι αρχαιρεσίες θέματος που έγιναν για 1η φορά αποκλειστικά με ηλεκτρονική ψήφο.

Η Έκτακτη διαδικτυακή, μέσω Zoom, Γενική Συνέλευση προηγήθηκε των εκλογών, όρισε προεδρείο και εφορευτική επιτροπή που έφεραν επιτυχώς εις πέρας την όλη διαδικασία η οποία διήρκεσε από ώρα 10:00 έως 15:00. Η οργάνωση και η τεχνική επάρκεια-αρτιότητα  της όλης διαδικασίας ήταν υποδειγματικά.

Ψήφισε το 35% των εγγεγραμμένων και οικονομικώς τακτοποιημένων μελών. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας και τα ποσοστά ψήφων για κάθε υποψήφιο έχουν αντιστοίχως ως εξής :

  1. ΠΟΛΥΜΕΝΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ                             37%
  2. ΜΑΚΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                   25%
  3. ΑΓΓΕΛΕΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ        19%
  4. ΚΑΣΣΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                               19%

Λόγω ισοψηφίας των με α/α 3 & 4 υποψηφίων έγινε κλήρωση και η νέα πλέον ΕΕ, που θα συγκροτηθεί σε σώμα σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο καταστατικό, είναι :

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

ΠΟΛΥΜΕΝΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ            

ΜΑΚΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                  

ΑΓΓΕΛΕΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ       

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ

ΚΑΣΣΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Από την όλη πρωτόγνωρη εμπειρία της ηλεκτρονικής ψήφου βγήκαν κάποια αρχικά συμπεράσματα, σπουδαιότερα των οποίων είναι:

-Υφίσταται τεχνική δυνατότητα διενέργειας εκλογών με ψηφιακό τρόπο που εξασφαλίζει την μοναδικότητα της ψήφου, την μυστικότητα και την αναγκαία διαφάνεια της διαδικασίας.

-Η ψηφοφορία γίνεται με τρόπο απλό, φιλικό στον χρήστη χωρίς αναμονές και καθυστερήσεις ενώ η συμμετοχή μπορεί να γίνει από κινητό τηλέφωνο, τάμπλετ, σταθερό υπολογιστή, από οπουδήποτε.

-Διαπιστώθηκε απροθυμία συμμετοχής τόσο στην Έκτακτη ΓΣ όσο και στην ψηφοφορία παρά την τεχνική ευκολία και την οικονομική τακτοποίηση του εκλογικού σώματος των μελών μας που φαίνεται ότι προτιμούν ακόμα την δια ζώσης συμμετοχή σε εκλογικές διαδικασίες. Η πλειονότητα των μελών αυτών που δεν ψήφισε ηλεκτρονικά, συμμετείχε ζωντανά στον ΙΣΑ στις εκλογές της 4ης Φεβρουαρίου 2023.

-Η δια ζώσης παρουσία σε συλλογικές διαδικασίες δεν μπορεί να υποκατασταθεί σε καμιά περίπτωση με την ηλεκτρονική συμμετοχή που παραμένει πάντα απρόσωπη, ψυχρή και χωρίς τη «ζεστασιά» που παρέχουν οι διαπροσωπικές σχέσεις. Μπορεί όμως η ψηφιακή τεχνολογία να συνυπάρξει συμπληρωματικά ή επικουρικά.

Αθήνα 6η Απριλίου 2023

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Πατσουράκος Φώτιος                         Πάσχου Αθανάσιος

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου