ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ (ΣΣΑΣ)

Αθήνα 25η Μαρτίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 – ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Στη σημερινή μεγάλη διπλή Εθνική Εορτή, ο απανταχού Χριστιανικός Ορθόδοξος Ελληνισμός γιορτάζει τα 202 χρόνια Ελευθερίας από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 καθώς και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων ΣΣΑΣ θυμάται και τιμά τη μνήμη των ηρωικών αγωνιστών του 1821 που με τη θυσία τους απελευθέρωσαν τους σκλαβωμένους Έλληνες από τον Οθωμανικό ζυγό εξασφαλίζοντας την ελευθερία και την ανεξαρτησία του Ελληνικού Έθνους.   

Ο αγώνας για την Ελευθερία ήταν άνισος, σκληρός και αιματηρός. Οι νίκες των Ελλήνων αγωνιστών αφενός και οι φρικαλεότητες των Οθωμανών αφετέρου συγκίνησαν και αφύπνισαν τα μεγάλα Ευρωπαϊκά κράτη και τους λαούς τους. Δημιουργήθηκε ένα μεγάλο διεθνές κίνημα Φιλελλήνων, υπέρ της ελευθερίας και των ανθρωπιστικών αξιών, που βοήθησαν σημαντικά στην απελευθέρωση της Ελλάδας.

Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 υπήρξε οδηγός για τον ξεσηκωμό και την ελευθερία πολλών λαών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με τελική κατάληξη στην διάλυσή της. Εν τούτοις η σημερινή Τουρκία αναπολώντας έναν νέο αναθεωρητικό Οθωμανισμό εισέβαλε παράνομα και κατέχει από το 1974, με 40.000 κατοχικά στρατεύματα, το 40% της Κύπρου και ταυτόχρονα απειλεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, αυτά που με τόσες θυσίες μας παρέδωσαν οι πρόγονοί μας. «Έχουσιν όμως γνώσιν οι φύλακες».

Η θέληση και ο αγώνας της Ελληνικής Επανάστασης υπήρξε και παραμένει σημείο αναφοράς, ένας φάρος διαχρονικός στην Ευρώπη και στον κόσμο για την ελευθερία και την ανεξαρτησία.

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων ΣΣΑΣ σας ΕΥΧΕΤΑΙ Χρόνια Πολλά

Ζήτω το Έθνος

Για το ΔΣ

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Πατσουράκος Φώτιος Πάσχου Αθανάσιος

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου