ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ (ΣΣΑΣ)

Χαρ. Τρικούπη 12 & Καρνεάδου 1, Ηλιούπολη, ΤΚ 163 41 

Ιστοσελίδα : www.apofoitoissas.gr

Email: apofoitoissas@gmail.com

Αθήνα 6η Φεβρουαρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ : Αποτελέσματα Εκλογών Συνδέσμου της 4ης Φεβρουαρίου 2023Κοπή Βασιλόπιτας – Ημερίδα

Μετά την κατάθεση του Πρακτικού της Εφορευτικής Επιτροπής των Εκλογών του Συνδέσμου, που έλαβαν χώρα στον Ιατρικό σύλλογο Αθηνών στις 4 Φεβ 2023, ανακοινώνουμε τα τελικά αποτελέσματα, όπου με βάση τον αριθμό των σταυρών που έλαβαν οι υποψήφιοι, εκλέγονται για το ΔΣ και την ΕΕ αντίστοιχα, ως ακολούθως :

Για το νέο ΔΣ εκλέγονται ως Τακτικά Μέλη :

1. Πατσουράκος Φώτιος         

2. Μάρκου Στέλιος                   

3. Πάσχου Αθανάσιος           

4. Κοντός Βασίλειος               

5. Κυριακόπουλος Νικόλαος

6. Διαμαντίδης Βασίλειος      

7. Μανουσαρίδης Σάββας     

Αναπληρωματικα Μέλη ΔΣ :

1. Σπανός Αναστάσιος           

2. Πουλημενάκος (Πολυμενάκος) Πέτρος      

3. Κασσάρας Γεώργιος           

Για την ΕΕ εκλέγονται ως Τακτικά Μέλη :

1. Μακρής Γεώργιος              

2. Μανουσαρίδης Σάββας  

3.Διαμαντιδης Βασίλειος    

Αναπληρωματικα Μέλη ΕΕ :

1. Πάσχου Αθανάσιος      

2. Πουλημενακος (Πολυμενάκος) Πέτρος  

Εντός πέντε (5) ημερών θα συνέλθει, σύμφωνα με το καταστατικό, το νέο ΔΣ προκειμένου να συγκροτηθεί σε Σώμα. Το ίδιο θα συμβεί, εντός οκτώ (8) ημερών, για την συγκρότηση σε σώμα της νέας ΕΕ.

Ενστάσεις

Δεν υποβλήθηκαν ενστάσεις τόσο κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας (που έληξε στις 14:00) όσο και μετά από αυτήν. Η Εφορευτική Επιτροπή (ΕΕ) διεξήγαγε άψογα και τυπικά την όλη διαδικασία και επ΄ αυτού θερμά ευχαριστούμε τους συναδέλφους μας και μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής, Αντώνιο Βεζιρτζόγλου (ΟΙΚ), Δημήτριο Ζαφειρόπουλο (ΔΙΚ) και Δημήτριο Κοτταρίδη (ΥΙ).  

Γενική Συνέλευση

Πριν από τις εκλογές έλαβε χώρα η προγραμματισθείσα Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου, στην οποία προήδρευσε ο συνάδελφος και πρώην πρόεδρος του ΔΣ, Ιωάννης Αντωνιάδης (ΟΙΚ) μαζί με Γραμματέα τον Θεόδωρο Γρίβα (ΥΙ), τους οποίους και ευχαριστούμε για την άρτια διενέργεια της ΓΣ και την οργάνωση της συζήτησης που ακολούθησε.

Στη ΓΣ εγκρίθηκαν ομόφωνα, δια ανατάσεως της χειρός των παρευρισκομένων, ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός και η απαλλαγή των πράξεων του απερχόμενου ΔΣ, όπως αυτά παρουσιάστηκαν από τον Πρόεδρο ΔΣ Φώτιο Πατσουράκο και Γεν. Γραμματέα Αθ. Πάσχου.

Ημερίδα 

Μετά τη Γενική Συνέλευση ακολούθησε η προγραμματισμένη-καθιερωμένη ΗΜΕΡΙΔΑ του Συνδέσμου που τελούσε υπό την αιγίδα του ΙΣΑ που μας διέθεσε, χωρίς κόστος, την Αίθουσα Συνεδρίων-Εκδηλώσεών του. Για το λόγο αυτό ο Σύνδεσμος εκφράζει τις ειλικρινείς και θερμές ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ του στον Πρόεδρο και τα Μέλη ΔΣ του ΙΣΑ που ενέκριναν την παραχώρηση της αίθουσας για άλλη μια χρονιά.

Χαιρετισμό απεύθυναν στην έναρξη της Ημερίδας, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής, κος Γιώργος Πατούλης και ο Υπουργός Υγείας κος Θάνος Πλεύρης.

Στην Ημερίδα αναπτύχθηκαν πολύ ενδιαφέροντα μισθολογικά-συνταξιοδοτικά-ασφαλιστικά ζητήματα από τον καθηγητή και επίτιμο μέλος του Συνδέσμου μας Αλέξη Μητρόπουλο, μαζί με την αξιόλογη νομικό & συνεργάτιδά του, κα Αλεξάνδρα Στίγκα. Οι δύο ομιλητές μαζί με το μέλος μας κ. Ιωάννη Αντωνιάδη στο πάνελ, ανέλυσαν όλα τα τεθέντα ζητήματα και απάντησαν διεξοδικά σε όλες τις ερωτήσεις ικανοποιώντας το ακροατήριο που τους χειροκρότησε θερμά.

Στην Ημερίδα αναλύθηκαν πολύ ικανοποιητικά, τα ζητήματα για το παρόν και μέλλον των  ΜΤ, από τους τρείς αντιστοίχως εκπροσώπους των Ταμείων (ΜΤΣ-ΜΤΝ-ΜΤΑ) και απαντήθηκαν όλα τα τεθέντα από τους παρευρισκόμενους ερωτήματα.

Ο Σύνδεσμος εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στους Προέδρους των τριών ΜΤ που ενέκριναν την παρουσία στην Ημερίδα, των αξιόλογων & ενημερωμένων ομιλητών-εισηγητών, καθώς και τους ίδιους τους ομιλητές για την άψογη και τεκμηριωμένη ενημέρωση που μας παρείχαν, ήτοι τον Ταξίαρχο (Ο) Δημήτριο Αντώνογλου ΓΔ του ΜΤΣ, τον Αντιπλοίαρχο (Ο) Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο ΠΝ του ΜΤΝ και την Επισμηναγό (Ο) Αικατερίνη Παγώνη του ΜΤΑ, και οι οποίοι διέθεσαν τον ελεύθερο χρόνο τους, ημέρα Σάββατο, για να μιλήσουν στην Ημερίδα. 

Η ΓΣ, η Ημερίδα, η κοπή Βασιλόπιτας και η εν γένει εκδήλωση του Συνδέσμου καλύφτηκαν σε ζωντανή  διαδικτυακή σύνδεση (βίντεο έχει ήδη  αναρτηθεί στο site) μέσω ΖΟΟΜ με τεχνολογικά και ηλεκτρονικά μέσα που αδαπάνως μας διέθεσε ο ΙΣΑ. 

Κοπή Βασιλόπιτας για το 2023

Η Κοπή Βασιλόπιτας έλαβε χώρα στη συνέχεια και ακολούθησε μικρή δεξίωση μέσα στο παραδοσιακά εγκάρδιο και συγκινησιακό κλίμα  μεταξύ συμμαθητών, φίλων και μελών του Συνδέσμου που μπόρεσαν να βρεθούν δια ζώσης μετά από τα τρία χρόνια αποκλεισμού και απομόνωσης λόγω πανδημίας.

Προσέλευση μελών σε: ΓΣ-Ημερίδα-Κοπή βασιλόπιτας-Εκλογές

Μεγάλη υπήρξε η επιτυχία της εκδήλωσης του Συνδέσμου και αυτό οφείλεται στην αθρόα και πολύ ικανοποιητική προσέλευση των μελών μας τους οποίους και  ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ που παρέστησαν δια ζώσης, αδιαφορώντας για τις έντονες προειδοποιήσεις των ΜΜΕ, για την βαριά επικείμενη επιδείνωση του καιρού.

Η παρουσία τους έδωσε μια νέα ανάσα ζωής στον Σύνδεσμο αφού προσήλθαν για πρώτη φορά κοντά μας αρκετά νέα μέλη και τούτο δίνει μια νέα προοπτική ελπίδας  στο μέλλον του Συνδέσμου.

Για το ΔΣ, ΣΑ/ΣΣΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ        Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Φώτιος Πατσουράκος   Αθανάσιος Πάσχου

                                                                      

                                                                             

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου