ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ (ΣΣΑΣ)

Χαρ. Τρικούπη 12 & Καρνεάδου 1, Ηλιούπολη, ΤΚ 163 41 

Ιστοσελίδα : www.apofoitoissas.gr

Email: apofoitoissas@gmail.com

Αθήνα 31η Ιανουαρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ : Ημέρα Διπλής Οδύνης και Πένθους Σήμερα στις ΕΔ και στο Έθνος

Ο  Σύνδεσμος αποφοίτων ΣΣΑΣ, τα μέλη του-πρώην και νυν στελέχη των ΕΔ- άπασα η Ελληνική κοινωνία, πενθεί σήμερα και δηλώνει την ανείπωτη θλίψη του για : 

α. Τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη Υποσμηναγού (Ι) Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα από την πτώση διθέσιου Αεροσκάφους F-4Ε Phantom ΙΙ της Πολεμικής μας Αεροπορίας που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ανδραβίδας.

β. Την 27η Επέτειο από τον θάνατο των τριών ηρώων Αξιωματικών του ΠΝ (Καραθανάση-Βλαχάκου-Γιαλοψού) που θυσιάστηκαν εν υπηρεσία κατά την άσκηση του καθήκοντος στην κρίση των Ιμίων το 1996.

Το ΔΣ του Συνδέσμου συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα διαδικτυακά και εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου 29χρονου πιλότου Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα και εύχεται να βρεθεί σώος ο αγνοούμενος μέχρι στιγμής κυβερνήτης του αεροσκάφους F-4, Σμηναγός (Ι) Ευστάθιος Τσιτλακίδης, 31 ετών.

Το αεροπορικό αυτό ατύχημα μας επαναφέρει ανάλογες μνήμες και αποτίουμε φόρο τιμής σε όλους τους πιλότους της ΠΑ που θυσίασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος σε καιρό ειρήνης, για την διασφάλιση της ειρήνης και προστασία της εθνικής κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.   

Ο Σύνδεσμος καταδικάζει ταυτόχρονα την απάνθρωπη και εκτός ηθικής δεοντολογίας αχαρακτήριστη συμπεριφορά της Τουρκίας, που αντί να σεβαστεί το γεγονός του αεροπορικού ατυχήματος, προέβη σε εκτεταμένες παραβιάσεις και υπερπτήσεις κατά τη διάρκεια των ερευνών έρευνας και διάσωσης.

Είθε να αποδώσουν αίσια οι έρευνες για τη διάσωση του Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη.

Αιωνία η Μνήμη στον Ήρωα Υποσμηναγό (Ι) Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Για το ΔΣ, ΣΑ/ΣΣΑΣ

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Φώτιος Πατσουράκος               Αθανάσιος Πάσχου

Α΄ Αντιπρόεδρος ΙΣΑ           Υποπτέραρχος ε.α. (ΟΙΚ)

Καρδιολόγος 

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου

One Thought to “Ημέρα Διπλής Οδύνης και Πένθους Σήμερα στις ΕΔ και στο Έθνος

  1. Εύγε…!!! Αθάνατοι οι αεροπόροι μας…!!! όσο για την Τουρκία…δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ…μόνο έναν τρόπο καταλαβαίνει ο κατσίβελος…και αυτόν τον ξέρουμε όλοι…

Comments are closed.