ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ (ΣΣΑΣ)

Χαρ. Τρικούπη 12 & Καρνεάδου 1, Ηλιούπολη, ΤΚ 163 41  

Ιστοσελίδα : www.apofoitoissas.gr      Email: apofoitoissas@gmail.com

Αθήνα 20 Ιουλίου 2022

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

48 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Η μαύρη επέτειος της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο 48 χρόνια μετά δεν θα πρέπει να είναι  ημέρα λήθης και εφησυχασμού, αλλά αντικείμενο προβληματισμού, ανάληψης ευθυνών και υψηλής ετοιμότητας απέναντι στις απειλές στις οποίες μετέρχεται η Τουρκία τελευταία εναντίον της εδαφικής ακεραιότητας των Ελληνικών νησιών.

Με ενότητα, λαός, ένοπλες δυνάμεις, κυβέρνηση, πολιτικό σύστημα, στέλνουν σήμερα ισχυρό μήνυμα Αποτροπής προς την Τουρκία μαζί με τα εχέγγυα που εξασφαλίζουν οι διπλωματικές ελληνικές πρωτοβουλίες, τα νέα υπερσύγχρονα αεροπορικά και ναυτικά μέσα και οι αμυντικές συμμαχίες με ΗΠΑ, Γαλλία.

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων ΣΣΑΣ εκτιμά πως σημαντικός παράγων Αποτροπής είναι η εμπιστοσύνη του λαού προς το έμψυχο προσωπικό των ΕΔ, πιστό στο καθήκον με υψηλό ηθικό και εκπαίδευση όντας σε θέση να αξιοποιήσει αποτελεσματικά τα νέα αυτά  οπλικά συστήματα.

Κάθε χρόνο, τέτοια μέρα, οι μνήμες, από τις θηριωδίες των Τούρκων στην Κύπρο και τα ατιμώρητα εγκλήματα πολέμου που αυτοί διέπραξαν, είναι ακόμα νωπές και θα παραμείνουν πάντα ισχυρές για να θυμίζουν την μαύρη εποχή της πάλαι ποτέ Οθωμανικής βαρβαρότητας κατά του Ελληνισμού.   

Κύπρος ήταν, είναι και θα παραμείνει στην ψυχή του Ελληνισμού. Αιωνία η μνήμη στους ηρωικώς πεσόντες, Έλληνες και Κυπρίους, στις μάχες εναντίον των εισβολέων.  

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Πατσουράκος Φώτιος           Πάσχου Αθανάσιος

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου