ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ (ΣΣΑΣ)

Χαρ. Τρικούπη 12 & Καρνεάδου 1, Ηλιούπολη, ΤΚ 163 41  

Ιστοσελίδα : www.apofoitoissas.gr  Email: apofoitoissas@gmail.com

                                          Αθήνα 26η Φεβρουαρίου 2022

Ανοιχτή Επιστολή

προς τον κύριο Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

ΘΕΜΑ : Περικοπή Συντάξεων κατά 30% από 1ης Μαρτίου 2022 των  Συνταξιούχων που Απασχολούνται
ΣΧΕΤ    : Επιστολή μας από 28/1/2022 προς κ. Πρωθυπουργό & Υπουργούς  Οικονομικών, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων 

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Σας αναφέρουμε ότι με την σχετική επιστολή μας αιτηθήκαμε να μην περικοπούν από 1η Μαρτίου 2022 και σε ποσοστό 30% οι ακαθάριστες συντάξεις, κύριες και επικουρικές, των συνταξιούχων που εργάζονται ιδιωτικά και είχαν αναλάβει εργασία πριν την 13η Μαΐου 2016 (ισχύς ν.4387/2016). 

Το παράδοξο είναι ότι η εν λόγω περικοπή στις συντάξεις επιβάλλεται με νόμο που ψηφίστηκε από την παρούσα κυβέρνηση (ν.4670/28-2-2020) λίγους μήνες μετά τις εκλογές του 2019, όταν μια από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ για τους συνταξιούχους ήταν ότι «..καμιά σύνταξη δεν θα περικοπεί..» και μάλιστα χωρίς να υφίσταται ανάλογη μνημονιακή δέσμευση.

Θέλουμε να γνωρίζετε κύριε Πρωθυπουργέ ότι οι συνταξιούχοι που εργάζονται ιδιωτικά το πράττουν όχι για να πλουτίσουν αλλά για να συμπληρώσουν το πενιχρό τους εισόδημα από την πολύ χαμηλή σύνταξη την οποία οι περισσότεροι συνταξιούχοι έλαβαν πριν τον Μάιο 2016, αλλά και όσους μετά το 2016 συνταξιούχους εργάζονται μέχρι σήμερα και για τους οποίους ήδη εφαρμόζεται η περικοπή του 30% στις συντάξεις τους.  

Επίσης θέλουμε να γνωρίζετε κύριε Πρωθυπουργέ ότι για το σοβαρό αυτό ζήτημα έχουμε προβεί σε επαλειμμένα διαβήματα νομικής φύσεως αλλά και επαφές και συναντήσεις με υψηλούς εκπροσώπους της κυβέρνησης. Λάβαμε ομολογίες περί του δικαίου του αιτήματος και ομοίως ισχυρές υποσχέσεις για την κατάργηση της διάταξης που προβλέπει την νέα περικοπή στις συντάξεις. 

Για όλες αυτές τις ενέργειες ουδεμία μέχρι σήμερα απάντηση πήραμε από τα συναρμόδια υπουργεία, παρά περιφρόνηση και αδιαφορία χωρίς εμφανή πρόθεση προώθησης σχετικής νομοθετικής ρύθμισης για την κατάργηση της ρύθμισης που οδηγεί στις ως άνω σημαντικές περικοπές των συντάξεων σε χιλιάδες συνταξιούχους από 1η Μαρτίου 2022.

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ ΖΗΤΟΥΜΕ από εσάς να δείξετε προσωπικό ενδιαφέρον για τους χιλιάδες συνταξιούχους στους οποίους πρόκειται να περικοπεί η σύνταξη από 1ης Μαρτίου 2022, τηρώντας και την ως άνω προεκλογική δέσμευση υπέρ όλων των συνταξιούχων που εργάζονται ιδιωτικά, έτσι ώστε να μην περικοπούν αφενός οι συντάξεις των αυτοαπασχολούμενων προ του 2016 και αφετέρου να καταργηθεί η περικοπή του 30% σε όσους εργάζονται ιδιωτικά μετά την 13η Μαρτίου 2016. 

Με Εκτίμηση

Για το ΔΣ  ΣΑ/ΣΣΑΣ

        Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     Ο ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 

Πατσουράκος Φώτιος                                      Πάσχου Αθανάσιος
           Αρχίατρος ε.α.                                               Υποπτέραρχος (Ο) ε.α. 

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου