ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ (ΣΣΑΣ)

Χαρ. Τρικούπη 12 & Καρνεάδου 1, Ηλιούπολη, ΤΚ 163 41  

Ιστοσελίδα : www.apofoitoissas.gr      Email: apofoitoissas@gmail.com

                            Αθήνα 28η Νοεμβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ : Καταδικάζουμε τις Δημόσιες Δηλώσεις εναντίον της ΣΣΑΣ του ε.ε.  Στρατιωτικού Ιατρού, Λοχαγού (ΥΙ) Παναγιώτη Καραναγνώστη, Αποφοίτου της Σχολής  

Διακινείται στο διαδίκτυο υβριστικό εναντίον της ΣΣΑΣ προσωπικό βίντεο από τον απόφοιτο της Σχολής, εν ενεργεία στρατιωτικό ιατρό, Λοχαγό υγειονομικού κ. Παναγιώτη Καραναγνώστη, ο οποίος βρίσκεται σε αναστολή εργασίας λόγω άρνησής του να εμβολιαστεί σύμφωνα με τη σχετική νομική υποχρέωση που ισχύει για όλο το υγειονομικό προσωπικό της χώρας.

Μεγάλος αριθμός μελών του Συνδέσμου Αποφοίτων, ακόμη και Μαθητές της ΣΣΑΣ που ενημερώθηκαν για την υβριστική εναντίον της Σχολής ανάρτηση του εν λόγω συναδέλφου, που δηλώνει δημοσίως ότι «η ΣΣΑΣ είναι μια μεγάλη απάτη..» και άλλα συναφή κατηγορώ, απευθύνθηκαν στον Σύνδεσμο προκειμένου να επιληφθεί του θέματος. 

Το ΔΣ του Συνδέσμου ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ εμφαντικά αλλά και έντονα με κάθε τρόπο τις υβριστικές εναντίον της Σχολής, διχαστικές και απαράδεκτες δηλώσεις του Λοχαγού (ΥΙ) Παν. Καραναγνώστη, τις οποίες εκτιμούμε ότι έκανε ευρισκόμενος σε πλάνη με πρόσχημα την απόφασή του να μην εμβολιαστεί. Είναι δε να απορεί κανείς καθώς δηλώνει ότι, ένας από τους 5 λόγους που αποφάσισε να μην εμβολιαστεί σχετίζεται με την αποφοίτησή του από τη ΣΣΑΣ(!!!) την οποία και χυδαία υβρίζει. 

Ο κος Καραναγνώστης πιθανώς ξέχασε ότι το κοινωνικό, επιστημονικό και επαγγελματικό επίπεδο που σήμερα κατέχει αλλά και η μελλοντική του πορεία στη ζωή και στην επιστήμη, οφείλονται στο ότι αυτός είχε το προνόμιο να φοιτήσει ως ιατρός ανέξοδα στη ΣΣΑΣ, την οποία σήμερα κατηγορεί όντας αγνώμων, στερώντας από κάποιον άλλο συνυποψήφιο του την ευκαιρία να φοιτήσει στη Σχολή και ο οποίος σήμερα θα ήταν ένας ενεργός ιατρός στη μάχη κατά του κορονοιού χωρίς να «κρύβεται» πίσω από ανέφελους δογματισμούς

Οι δηλώσεις του Λοχαγού Καραναγνώστη προσβάλουν όλους τους αποφοίτους της ΣΣΑΣ και τους φοιτούντες σήμερα στη σχολή Μαθητές της, ουδόλως ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, απηχούν αποκλειστικά τον ίδιο και μόνο. Δεν εκφράζουν τον Σύνδεσμο Αποφοίτων ΣΣΑΣ και το σύνολο των στρατιωτικών ιατρών, είναι εκτός ιατρικής δεοντολογίας, υπενθυμίζοντας άλλη μια φορά ότι οι απόψεις των Αποφοίτων ΣΣΑΣ εκφράζονται στον ακόλουθο επίσημο ιστότοπο του Συνδέσμου: https://www.apofoitoissas.gr

Η Σχολή, η φήμη, η ένδοξη ιστορία και προσφορά της καθώς η επιστημονική, στρατιωτική και επαγγελματική καταξίωση των αποφοίτων της, παραμένουν σημαντικά στοιχεία στη συνείδηση όλων μας και κατέχουν υψηλή αποδοχή εντός της ελληνικής κοινωνίας και μεμονωμένες δηλώσεις και απόψεις δεν θα διαταράξουν την ισορροπία, την άμιλλά και την συναδελφικότητα ανάμεσα μας.

Εν τούτοις ο Σύνδεσμος ως «ομπρέλα» ενότητας και κατανόησης των μελών-αποφοίτων ΣΣΑΣ, ΚΑΛΕΙ τον κο. Καραναγνώστη να ξανασκεφθεί τη συμπεριφορά του απέναντι στη Σχολή, τους σημερινούς Μαθητές της  και τους χιλιάδες αποφοίτους της και ως ένας άλλος «άσωτος υιός» σίγουρα θα ξαναβρεθεί με στήριξη και κατανόηση στη «μεγάλη αγκαλιά» όπου και ανήκει, αυτήν των Αποφοίτων της Σχολής, ταυτόχρονα με μια δημόσια συγνώμη και ανάκληση των λεχθέντων του για τη ΣΣΑΣ.    

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Πατσουράκος Φώτιος                       Πάσχου Αθανάσιος

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου