ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ (ΣΣΑΣ)

Χαρ. Τρικούπη 12 & Καρνεάδου 1, Ηλιούπολη, ΤΚ 163 41

Ιστοσελίδα : www.apofoitoissas.gr

Email: apofoitoissas@gmail.com

                                                                                          Αθήνα 22 Απριλίου 2021

 

ΘΕΜΑ : Ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας Αίτηση Ακύρωσης της από 5-2-2021 Προκήρυξης για την Πρόσληψη 18 Ιδιωτών Ιατρών στο ΠΝ

 

Κατόπιν των από 24/2 & 1/3/2021 Δελτίων Τύπου και στο πλαίσιο σχετικής, από 24η Φεβ. 2021, Απόφασης ΔΣ, ενημερώνουμε εκ νέου τα μέλη μας για την εξέλιξη επί του θέματος ως ακολούθως:

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων ΣΣΑΣ, υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα και τα έννομα συμφέροντα των μελών του από την απόφαση πρόσληψης ιδιωτών ιατρών στο ΠΝ με απονομή βαθμού Αξιωματικού, τήρησε την αρχική του υπόσχεσή και ανέλαβε σχετική πρωτοβουλία νομικών ενεργειών.

Προς τούτο κατέθεσε ενώπιον του ΣτΕ την με αρ. πρωτ. Ε856/20-4-2021 ομαδική Αίτηση Ακύρωσης της εν λόγω προκήρυξης και υπέρ των συμμετεχόντων-αιτούντων ιατρών, αποφοίτων της ΣΣΑΣ, χωρίς οικονομική επιβάρυνσή τους για την αναλογούσα δικαστική δαπάνη-παράβολα κλπ.

Η Αίτηση Ακύρωσης έγινε, χωρίς αμοιβή, από το μέλος του ΔΣ και Νομικό μας Σύμβουλο, δικηγόρο Αθηνών Βασίλη Κοντό τον οποίο και ευχαριστούμε για την εν γένει νομική συνδρομή του προς τον Σύνδεσμο.

ΖΗΤΟΥΜΕ από την Ηγεσία του Υγειονομικού Σώματος (στο ΓΕΕΘΑ-ΓΕ-Στρατιωτικά Νοσοκομεία) να υποστηρίζει την Ιστορία της Σχολής και τα δικαιώματα των αποφοίτων της και να μην δέχεται πράξεις και τετελεσμένα που βλάπτουν το μέλλον της.

ΖΗΤΟΥΜΕ από τον Αξιότιμο κ. Αρχηγό ΓΕΕΘΑ να αξιολογήσει από μηδενική βάση τις γενικότερες μελλοντικές ανάγκες των ΕΔ σε Αξιωματικούς Σωμάτων και ειδικότερα αυτές σε Ιατρικό Προσωπικό με βάση τις εμπειρίες της πανδημίας, με σκοπό να αυξηθεί σημαντικά από τη φετινή χρονιά ο αριθμός των εισακτέων στη ΣΣΑΣ Μαθητών.

Για το ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  

Πατσουράκος Φώτιος                                                 Πάσχου Αθανάσιος

Αρχίατρος ε.α.-Καρδιολόγος                              Υπτχος ε.α.-Οικονομολόγος

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου