Ενημερώνω τα μέλη του Συνδέσμου μας ότι έφυγε, σήμερα πριν λίγο από κοντά μας για το μεγάλο ταξίδι, νικημένος από την επάρατη νόσο, οΑγησίλαος-Ελπιδοφόρος Τσαγγαράκης, Ταξχος ε.α. του Κτηνιατρικού Σώματος του ΣΞ. Ήταν σύζυγος της αδελφής μου Μαρίας και πατέρας ενός παιδιού του Σπύρου.

 

Ο Άγης Τσαγγαράκης γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1953, έζησε σε αρκετές πόλεις στην Ελλάδα, στην Κύπρο ακολουθώντας τον πατέρα του αξιωματικό του ΣΞ Υποστράτηγο ε.α. Νικόλαο Τσαγγαράκη.

 

Εισήλθε στη ΣΣΑΣ στο 1ο έτος ιδρύσεως της, το 1971, στο κτηνιατρικό τμήμα.

Μετά την αποφοίτηση του έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Α.Π.Θ στον τομέα της Παθολογοανατομίας.

 

Υπηρέτησε στο 401 ΓΣΝΑ, στο ΚΒΙΕΣ, στην Καστοριά, στο Διδυμότειχο και ως Υποδιοικητής και Διοικητής στη Μονάδα-Σχολή Υγειονομικού του ΣΞ στην Άρτα από όπου και αποστρατεύθηκε.

 

Μετά την αποστρατεία του ο Αγησίλαος Τσαγγαράκης δραστηριοποιήθηκε με επιτυχία στον εμπορικό τομέα στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κέρκυρα που υπεραγαπούσε ιδρύοντας επιχείρηση επώνυμων ειδών σπιτιού, επίπλων και διακόσμησης. Είχε έμφυτη καλλιτεχνική και αρχιτεκτονική κλίση και αυτό τον βοήθησε να καταξιωθεί επαγγελματικά στην επιχείρηση που ίδρυσε και λειτουργεί σήμερα ο μονάκριβος γιος του.

 

Ο Άγης Τσαγγαράκης ασχολήθηκε επίσης με τον ιστιοπλοϊκό πρωταθλητισμό και ως προπονητής στον ιστιοπλοϊκό όμιλο Κέρκυρας και για χρόνια συμμετείχε σε ιστιοπλοϊκούς αγώνες.

 

Ο Αγησίλαος-Ελπιδοφόρος Τσαγγαράκης υπήρξε αγαπητό μέλος της τοπικής κοινωνίας στην Κέρκυρα και μέλος του ΔΣ της ιστορικής “Αναγνωστικής Εταιρείας Κέρκυρας” της οποίας υπήρξε Ταμίας μέχρι σήμερα, ακολουθώντας την αντίστοιχη διαδρομή του πατέρα του.

 

Παντρεύτηκε την αδελφή μου Μαρία Πάσχου το 1979 και απέκτησαν έναν γιο, τον Σπύρο.

Η λύπη μας για το χαμό του μας συγκλονίζει και αφήνει σίγουρα μεγάλο δυσαναπλήρωτο κενό.

 

Αγαπημένε μας Άγη, θα μας λείψεις, θα λείψεις στην οικογένειά σου, στους φίλους σου από τη ΣΣΑΣ, στους συναθλητές σου στην ιστιοπλοΐα, στους φίλους-αναγνώστες της Αναγνωστικής Εταιρείας Κέρκυρας, σε όλους όσους σε γνώρισαν.

 

Καλό Παράδεισο αγαπημένε ΣΣΑΣιτη που φέτος Τιμούμε τα 50 χρόνια της Σχολής σου, της σχολής μας.

 

 

 

Σάκης Πάσχου

 

 

 

 

Με εκτίμηση 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

Πατσουράκος Φώτιος                Πάσχου Αθανάσιος

 

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου