2_2_2017_dt_ssas_thess1.JPG

1. Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιττας της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ) στην Αίθουσα  Τελετών της ΕΜΣ στην οποία παρευρέθηκαν πλήθος επισήμων προσκεκλημένων και κοινού. Τον Σύνδεσμο Αποφοίτων ΣΣΑΣ εκπροσώπησε ο Β Αντιπρόεδρος Βασίλειος Διαμαντίδης .

 

2.   Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στον Ιατρικό Σύλλογο  Αθηνών από την αιγίδα του ΣΑ /ΣΣΑΣ με  θέμα ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ & ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ  ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ
Το Παράρτημα Θεσσαλονίκης του ΣΑ/ΣΣΑΣ   αναμετάδωσε την ημερίδα  μέσω  διαδικτύου στον  ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  (Επανομής 26 & Ανδριανουπόλεως στην Καλαμαριά από όπου τέθηκαν  ερωτήματα και απαντήθηκαν από τους ομιλητές της ημερίδας στην Αθήνα.   

3. Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιττας της ΕΑΑΣ  Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στην κατάμεστη Αίθουσα Τιμών της Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης ( ΛΑΦΘ), στην οποία παρευρέθηκαν πλήθος επισήμων προσκεκλημένων και κοινού.
 Παρευρέθηκαν ή εκπροσωπήθηκαν όλες οι Στρατιωτικές, Θρησκευτικές και Πολιτικές αρχές της πόλης μας, πλήθος αξιωματικών εα όλων των βαθμών, καθώς και μαθητές που αρίστευσαν στο σχολείο τους, παιδιά αξιωματικών εα, με τους γονείς τους καθώς και ο Μαθητής (ΥΙ) Λαδουκάκης Αριστείδης  Αρχηγός της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ).

 Η εκδήλωση άρχισε με σύντομη εισαγωγή του Προέδρου της ΕΑΑΣ Ν. Θεσσαλονίκης, Αντιστράτηγου εα Νικολάου Μηλιωρίτσα.
 Ακολούθως, μετά τον χαιρετισμό του Προέδρου της ΕΑΑΣ Υποστρατήγου εα Ευαγγέλου Δανιά, ο εκπρόσωπος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε το θρησκευτικό μέρος της τελετής.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ Ν.Θεσσαλονίκης έκοψε την πίττα με τον προβλεπόμενο τρόπο, ενώ συγχρόνως μοιράστηκαν και ατομικές πίττες σε όλους τους παρευρισκόμενους. «Τυχεροί» ήταν από την μεγάλη βασιλόπιττα ο Αντιστράτηγος εα Χαράλαμπος Τσιτσιμπίκος και από τις μικρές πίττες ο Β΄ Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΣΑΣ Βασίλειος Διαμαντίδης.

Ακολούθησε η απονομή τιμητικών πλακετών της ΕΑΑΣ στην Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά για την αγαστή συνεργασία και συμπαράσταση στην ΕΑΑΣ Θεσσαλονίκης .

 Επιδόθηκε τιμητική διάκριση στον Μαθητή και Αρχηγό  της Στρατιωτικής Σχολής Αξκων Σωμάτων Μ 6 (ΥΙ)Λαδουκακη Αριστείδη      
 Στην εκδήλωση συμμετείχαν  από τους Αποφοίτους ΣΣΑΣ:

Τσακιρίδης Χαράλαμπος  Ορφανός Αντώνιος , Βίκτωρας Μέριανος , καθώς και ο Πρώην Δκτης Βογιατζόγλου Θεμιστοκλής .

    Στη συνέχεια, η Κερκυραϊκή Χορωδία «Ιωάννης Καποδίστριας» έδωσε μια ξεχωριστή «νότα» στην εκδήλωση με την θαυμάσια παρουσία της και το πρόγραμμά της  που πρόεδρος είναι ο Συνάδελφος  και μέλος του Συνδέσμου  Αποφοίτων ΣΣΑΣ Βίκτωρας Μέριανος.

 

 

 

4.  Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017 ώρα 20:00, πραγματοποιήθηκε η συναυλία της Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος (Σ.Ο.Ν.Ε.) Η Πρόεδρος Κατερίνα Σταμούλη του Συλλόγου Φίλων Α.με.Α ο Σωτήρ και η νέοι μουσικοί από όλη την Ελλάδα, ένωσαν  τις δυνάμεις τους και διοργανώσαν την φιλανθρωπική συναυλία, υπό την διεύθυνση του Ευάγγελου Αραμπατζή που πραγματοποιήθηκε  στην κατάμεστη της Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 Το εντυπωσιακό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, με τίτλο «Το Κρεσέντο της Ζωής», αποτελεί ένα πλούσιο κράμα αγαπημένων ελληνικών και ξένων διαχρονικών ακουσμάτων, καθώς και ετερόκλητων μουσικών ειδών, που θα αναμειχθούν αρμονικά στη σκηνή.
Στην πρεμιέρα της ΣΟΝΕ θα παρευρεθούν και θα τιμηθούν:
* Η Άννα Κυριακάκη – Χρυσή Ολυμπιονίκης (2016), (για την τιμή και την προσφορά της στον Ελληνικό Πολιτισμό κατακτώντας την 1η θέση (2 μετάλλια) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016).
* Ο Ηλίας Ψινάκης – Δήμαρχος Μαραθώνα (για το Κοινωνικό και γενικότερα έργο του στον Δήμο Μαραθώνα).
* Η Βούλα Πατουλίδου – Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, πρώτη Ελληνίδα γυναίκα Χρυσή Ολυμπιονίκης (για την προσφορά της στον Πολιτισμό).
Επίσης παρευρέθηκαν  εκπρόσωποι από την Πολιτειακή, Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία της Χώρας.

Τον Σύνδεσμο Αποφοίτων ΣΣΑΣ εκπροσώπησε ο Β Αντιπρόεδρος Βασίλης Διαμαντίδης

5.  Το Σάββατο  28 Ιανουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιττας της ΣΟΝΕ  στην Αίθουσα Αναγνωστάκη του Δημαρχείο Θεσσαλονίκης , στην οποία παρευρέθηκαν πλήθος επισήμων προσκεκλημένων και κοινού.

Τον Σύνδεσμο Αποφοίτων ΣΣΑΣ εκπροσώπησε ο Β Αντιπρόεδρος Βασίλης Διαμαντίδης  
Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη εκπροσώπων του ΣΑ ΣΣΑΣ στο 424 ΓΣΝΕ με σκοπό την ενημέρωση του  για θέματα που αφορούν τον Σύνδεσμο και την νοσοκομειακή περίθαλψη των εν αποστρατεία στελεχών των Ε.Δ

 Εκδηλώσεις  μηνός Φεβρουαρίου 2017
1.    Την Δευτέρα 13 /2/2017 και ώρα 10:30 Πραγματοποιείται η τελετή ορκωμοσίας νέων Αξιωματικών ΣΣΑΣ .

2  . Κοπή πίτας 20017 Παραρτήματος  Θεσσαλονίκης

 ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΣΣΑΣ
ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ   Σ.Σ.Α.Σ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 12:00 στην Σχολή μας (ΣΣΑΣ) οι απόφοιτοι Σ.Σ.Α.Σ. θα κόψουν την πίτα για το 2017 .
Παρακαλώ για δηλώσεις συμμετοχής(Όνομα ,Άτομα) μέχρι την  Τετάρτη 15/22017 στον Διαμαντίδη Βασίλη τηλ 6983502502 &6946862098  ή στο e-mail  vdiamantidis@yahoo.gr (θέμα κοπή πίτας)

                                                                
                                                                          

Βασίλειος Διαμαντίδης
Β Αντιπρόεδρος ΣΑ /ΣΣΑΣ

 

                      

  

  Μετά Τιμής

                                                    

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Πατσουράκος Φώτιος             Κυριακόπουλος Νίκος

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου

Leave a Comment