Η ΑΠΟΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ ΤΗΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ…..

 

Γράφει ο Ιωάννης Παππαδάς *

Αυτό το άρθρο γράφεται με αφορμή έναν ασθενή που χειρούργησα πριν από 1 μιση έτος στην σπονδυλική στήλη  και τον συνάντησα πάλι πριν μερικές ημέρες. Η αλήθεια είναι ότι 3 μήνες μετά το χειρουργείο έχασα τα ίχνη του..δηλαδή δεν μου  ξανατηλεφώνησε και δεν ήρθε στις τακτικές επανεξετάσεις. Αυτό είναι συνήθως καλό διότι ο ασθενής που μετά το χειρουργείο σταματάει την επικοινωνία με το γιατρό μάλλον σημαίνει ότι έχει σταματήσει να πονάει και έχει λυθεί το πρόβλημα του.

Ο συγκεκριμένος ασθενής ονιομάζεται Γιαννακός Ιωάννης και προ 1μιση έτους υποβλήθηκε σε οπίσθια σπονδυλοδεσία 04-05-Ι1 με τοποθέτηση μεσοσπονδυλίου κλωβού λόγω αναθεώρησης παλαιάς δισκεκτομής (προ 20 έτη). Αξιοσημείτο είναι ότι ο ασθενής αυτός προ χειρουργείου προσήλθε με σοβαρό πόνο και παράλυση στο αριστερό κάτω άκρο.Το ιστορικό και περισσότερες λεπτομέρειες που αφορούν την επέμβαση περιγράφονται με λεπτομέρεια στο παρακάτω link…

http://drspine.gr/portfolio-items/fbss-spondylodesia/

Ο ασθενής αυτή τη στιγμή είναι διασώστης του Ε.Δ.Ο.Κ. και αυτή είναι μια πρόσφατη φωτογραφία που μου έστειλε και με την άδεια του τη δημοσιεύω:

ppd

Σκοπός αυτού του άρθρου είναι να δείξω ότι οι ασθενείς που υποβάλλονται σε χειρουργεία σπονδυλικής στήλης δεν είναι καταδικασμένοι να βιώνουν στο μέλλον αναπηρική ποιότητα ζωής όπως πιστεύει μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού. Όταν τα χειρουργεία γίνονται κατόπιν σωστών ενδείξεων και από εξειδικευμένους χειρουργούς σπονδυλικής στήλης εφαρμόζοντας την ενδεδειγμένη τεχνική σε κάθε περίπτωση, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι πολύ εντυπωσιακά όπως φαίνονται και στις παραπάνω φώτο…
Πηγη: http://drspine.gr/xeiroyrgia-spondylikis-stilis/

Ο Παππαδάς Ιωάννης MD είναι Στρατιωτικός Ιατρός της Πολεμικής Αεροπορίας, Ορθοπαιδικός Χειρουργός –Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης. Κατάγεται από το Ναύπλιο Αργολίδας και τώρα διαμένει στην Ραφήνα Αττικής.Αποφοίτησε από την Στρατιωτική Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2003.

Ειδικεύτηκε για έξι χρόνια στην Ορθοπαιδική και Τραυματολογία στην Β’ Ορθοπαιδική Κλινική του 251 Γ.Ν.Αεροπορίας και στην Ε’ Ορθοπαιδική Κλινική του Νοσοκομείου ΚΑΤ Αθηνών. Έχει εξειδικευτεί για 2,5 έτη στον τομέα της Χειρουργικής της Σπονδυλικής Στήλης, στο Τμήμα Σκολίωσης και Σπονδυλικής Στήλης του Νοσοκομείο ΚΑΤ Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων και έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε διάφορα συνέδρια εγχώρια και διεθνή.

Σήμερα εργάζεται ως Επιμελητής στη Β’ Ορθοπαιδική Κλινική του 251 Γενικού Νοσοκομείου της Αεροπορίας όπου μηνιαίως εκτελεί πλήθος Ορθοπαιδικών Χειρουργικών Επεμβάσεων και επεμβάσεων Σπονδυλικής Στήλης.

Διατηρεί Ιδιωτικό Ιατρείο στην Περιοχή των Άνω Πατησίων (Λασκαράτου 1 και Πατησίων 350) καλύπτοντας ολο το φάσμα των παθήσεων της Ορθοπαιδικής Χειρουργικής όσο και της Χειρουργικής της Σπονδυλικής Στήλης.

Συνεργάζεται με Ιδιωτικές Κλινικές στην περιοχή της Αθήνας όπου και πραγματοποιεί Χειρουργικές Επεμβάσεις .

 

 

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου