SASSAS

 

SASSASΕπειδή προχθές συζητήθηκε εκτενώς σε μια παρεα Σασιτών συναδέλφων, το θέμα της έδρας του Συνδέσμου ΜΑΣ, θα μου επιτρέψετε να καταχραστώ λίγο απο τον χρόνο σας και να καταγράψω ορισμένες απόψεις, για το θέμα :
-Το καταστατικό του Συνδέσμου ΜΑΣ, συνετάχθη απο έγκριτους Νομικούς συναδέλφους και κατατέθηκε απο τους πρωτεργάτες της κινησης ιδρύσεώς του, οι οποίοι και αποτέλεσαν το προσωρινό Δ.Σ.
-Στη συνέχεια ακολούθησαν οι πρωτες εκλογές το 2010, έπειτα οι επόμενες το 2013, για να λάβει το Δ.Σ., τη σημερινή του μορφή.
-Ίσως να είναι εύλογα τα παράπονα, των εν Θεσσαλονίκη συναδέλφων ΜΑΣ,γιατί δεν ορίσθηκε ως εδρα η αγαπημένη μας Θεσσαλονίκη, που είναι και η έδρα της Σ.Σ.Α.Σ. 
-Με την εμπερία όμως της 5ετούς λειτουργίας του Συνδέσμου, οφείλω να σας γνωστοποιήσω πως δυστυχώς, μονο το 8% των εγγεγραμμένων μας μελών, προέρχεται απο τη Θεσσαλονίκη ΜΑΣ και εν γένει από τη Β.Ελλάδα.
-Το γεγονός αυτό, εξηγειται φυσικά από την πλειοψηφία των Σασιτων που ζούμε και εργαζόμαστε στην Αθήνα, αλλά θα μου επιτρέψετε επίσης να προσθέσω, πως αναλογικά πάντα,το 8% εκτιμάται ως πολύ μικρό, αν λάβουμε υπόψιν μας το ποσοστό των συναδέλφων Σασιτων, εν ενεργεια και εν αποστρατεία, που ζουν και εργάζονται στη Β.Ελλάδα και τις κατά καιρους επιτυχημενες εκδηλώσεις/συγκεντρώσεις τους.
-Θελω ακόμα να πιστεύω, πως, η μη εγγραφή των Β/Ελλαδιτων Σασιτων στο Σύνδεσμο, ίσως να πηγάζει από αυτο το δικαιολογημένο παράπονο και όχι απο την ειδικότητα του εκάστοτε Προέδρου, αφού σημερα μπορεί να ειναι Οικονομικός, αυριο Ιατρός και μεθαύριο Δικαστικός-Στρατολογος-Ψυχολογος-Κτηνίατρος-Φαρμακοποιός-Οδοντίατρος.
-Και επειδή καποιοι επίσης μπορει να έχουν παράπονα από τη δράση μας ή τα λάθη μας (φυσιολογικό ειναι και κατανοητό/αποδεκτό από τον τρόπο που οφειλουν να εκφραζονται οι δημοκρατικές εκφάνσεις των συλλογων και των ενωσεων) , θα επιθούσαμε, πλήν της τακτικής ενημέρωσεως τους, στην οικεία ιστοσελίδα μας (αναφορικά με τις δράσεις μας εως σημερα) να μην διστάζουν έστω και ανωνυμως, να μας στέλνουν στο apofoitoissas@gmail.com , μηνυματα, επιστολές ή άρθρα, και να μας καταδεικνύουν ορθότερους τρόπους δράσης , προβλήματα που διαπιστώνουν απο τη λειτουργία του Συνδέσμου μας κ.ο.κ. Μέχρι σήμερα , προσωπικά ως Προέδρος αλλά και όλα τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. μας, δεν νομιζω πως εχουμε αφήσει ουτε ενα σχολιο-μηνυμα-επιστολή- αρθρο συναδέλφου Σασιτη, που απευθυνετο σε εμας, τουλάχιστον, αναπάντητο (πέραν των δράσεων που έχουμε κατα καιρους αναλάβει για να υπερασπιστουμε τα δικαιώματα΄τους, οπως ρητως αναφερεται και στο κατασταστικό μας και για ευνόητους λόγους, δεν θελήσαμε να τα δημοσιοποιήσουμε. ΑΥΤΟΙ ΦΥΣΙΚΑ TIΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ…)
-Για τις “φτωχες” επισκέψεις μας στη Θεσσαλονίκη (προσωπικά ως Προεδρος εχω ανεβει 2 φορές και εχω μιλήσει σε συναδέλφους, οι οποίες ασφαλώς και δεν ειναι αρκετες),θα μου επιτρέψετε να μην επεκταθώ, γιατι δεν θα επιθυμουσα να συμμετάσχω στο “παιχνίδι” της εσωστρέφειας, που ορισμένες φορές αναιτια κατα την ταπεινη μου άποψη,. μας κατατρωει, ως εθνος, ως φυλή…ως συναδελφους.
-Μακαρι στο αμεσο μέλλον, να δεχθουμε προσκληση, απο μέλη μας στη Θεσσαλονικη ή την ιδια τη Σχολή μας και να είστε σίγουροι πως θα ανταποκριθουμε , ιδιοις εξόδοις πάντα. Γιατι οσα ΠΡΑΤΟΥΜΕ πολλά ή λιγα – εσεις θα το κρινετε- τα υλοποιούμε και τα φέρουμε εις πέρας, απο ΑΓΑΠΗ για τον ΣΑΣΙΤΗ και τη ΣΣΑΣ και απο μεράκι και διαθεση να προσφερουμε με τις οποιες γνωσεις μας και τιποτε περαιτέρω.
Ουτε συνδικαλιστες ειμαστε, ουτε πολιτικές προθέσεις έχουμε και για αυτο τον λόγο ΚΑΛΟΥΜΕ και ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ, να αγκαλιασουν το Σύνδεσμο και να εγγραφουν αθρόα σε αυτον. Δωξα τω Θεω η Στρατιωτική και η Πολτική Ηγεσία της πατρίδας μας, αλλά και το συνολο των υφιστάμενων Ενώσεων-Συλλόγων και Συνδέσμων των Ε.Δ. & Σ.Α., έχει αναγνωρισει το έργο και τις γνώσεις μας και μας καλει συνεχως ως ισότιμους συνομιλητες στα θέματα μας. Βλεπετε 8 πανεπιστημιακές ειδικότητες εκπροσωπουμε….δεν ειναι και λίγο…..
Σας ευχαριστω που θα το διαβάσετε, ζητω συγνωμη εαν σας κουρασα και θα με ενδιέφερε πολύ και η δική σας άποψη επι του θέματος.
ΥΓ. Χωρίς να αποτελει καμμία ειδους μομφη, το θέμα της εδρας καλλιστα θα μπορουσε να αλλάξει με μια τροποποίηση του καταστατικου,μέσα απο τις δημοκρατικές διαδικασίες του Συνδέσμου μας…..Γιατι κανείς εξ ημων δεν έχει παρει την “καρέκλα” σπιτι του και καλό ειναι, στις θέσεις του Δ.Σ. να εναλάσσονται τα πρόσωπα …Αλλωστε ΟΛΟΙ οι ΣΑΣΙΤΕΣ, επιβάλλεται να είμαστε ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ κια να εμπιστευόμαστε ο ενας συν-ΑΔΕΛΦΟΣ τον αλλο …!!!! 
Γ.ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
======================================

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου