Σαρωτικές αλλαγές σε ό,τι αφορά στο καθεστώς των αποδείξεων, προανήγγελε  ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για θέματα εσόδων, Τρύφων Αλεξιάδης και ειδικά στο θέμα των αποδείξεων αλλάζει. Ήδη μελετώνται αλλαγές που προβλέπεται να ανακοινωθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα και θα φέρουν τα πάνω, κάτω καθώς ουσιαστικά θα αναγνωρίζονται μονάχα έξοδα που γίνονται με τη χρήση πλαστικού χρήματος, δηλαδή μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.
Όπως είπε ο κ. Αλεξιάδης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, η χρήση του πλαστικού χρήματος θα πρέπει να επεκταθεί παντού. Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά σε ό,τι αφορά στις ιατρικές δαπάνες ότι οι γιατροί κατάφεραν με ευκολία να ενταχθούν στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, άρα θα μπορέσουν να ενταχθούν και στο σύστημα της ηλεκτρονικής πληρωμής. Παράλληλα όπως είπε ο κ. Αλεξιάδης για όσους χρησιμοποιούν το πλαστικό χρήμα θα προβλέπονται και μπόνους με επιπλέον φοροελάφρυνση, ενώ αναζητείται τρόπος να αυξηθεί και το κίνητρο για τους επαγγελματίες. Όπως ανέφερε ο υπουργός ένα κίνητρο θα μπορούσε να είναι η μείωση της προμήθειας των τραπεζών που φτάνει και 2%. Ο υπουργός ωστόσο δεν θέλησε να επεκταθεί παραπέμποντας στο μέλλον για πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις….
Εύλογο βέβαια και το ερώτημα που γεννάται απο τους ιατρούς, αναφορικά με το κόστος για τον εξοπλισμό και την παρακράτηση στις πιστωτικές, & ποιός θα τα χρεώνεται ….

==========================

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου