Απόφοιτοι Σασίτες και άλλοι συνάδελφοι διαφορετικών Σχολών,αλλά αλληλεγγυοι μας,τοποθετούνται δημόσια επί του άρθρου του ναυάρχου Κρυονερίτη & της προτάσεώς του, για την κατάργηση της Σ.Σ.Α.Σ. και της Σ.Α.Ν.:

«Είπατε τώ βασιλεί, χαμαί πέσε δαίδαλος αυλά, ουκέτι Φοίβος έχει καλύβην, ου μάντιδα δάφνην, ουδέ παγάν λαλέουσαν. Απέσβετο και το λάλον ύδωρ»

-ΓΑ Ελεος πια με τη ΣΣΑΣ και τη ΣΑΝ……Αδυνατούμε πλεον να κατανοήσουμε αυτη την “λογική” (?) και καθε φορά που επιχειρηματολογούμε , δεν λαμβάνουμε καμμια απάντηση…..Ευτυχώς πάντως που κάποιοι “ταγοι” μας, έφυγαν νωρίς και δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τα σχέδια τους, στο παρελθόν !!!!!
-Β.Μ. Ναύαρχε, μετά από 35 χρόνια υπηρεσίας κατάλαβες ό,τι την ζημιά στις ένοπλες δυνάμεις την έχει κάνει η ΣΣΑΣ και η ΣΑΝ; Οι απόφοιτοι των αναφερομένων σχολών <<πολεμούν>> κάθε μέρα ο καθένας από το δικό του μετερίζι(γιατροί, δικαστικοί, στρατολόγοι, οικονομικοί) και στους 3 κλάδους των ενόπλων δυνάμεων και μάλιστα σε καιρό ειρήνης. Η ολοκληρωμένη και δομική αναδιάρθρωση στις ένοπλες δυνάμεις θα έρθει μόνο όταν σταματήσει το ένδοξο ΠΝ να ασχολείται με τα καλύμματα των καρεκλών στις δεξιώσεις!!!!Και κάτι τελευταίο…ΣΣΑΣ και ΣΑΝ ποτέ δεν λέρωσαν το όνομα και την φήμη τους με μίζες και λαμογιές (υποβρύχια, zumbr, φρεγάτες) και άλλα πολλά….
-ΓΚ Και για το ναυτικό να πάρουμε απο την εμποροπλοιάρχων, Ο ΣΞ βαυκαλιζεται απο τους στρατηγούς και ο νόμος περι καταστάσεως αξιωματικών προσβάλλει τους χαμηλόβαθμους ένστολους στρατιωτικούς προφανώς εννοει υπαξιωματικούς αλλα ο νόμος έχει τίτλο αξιωματικών. Να καταργήσουμε και το δικαστικό να καταργησουμε και το στρατολογικό εντέλει να καταργήσουμε και το πεζικό. Κρίμα έφυγε και ο Μπαρουφάκης θα έγραφε στο νέο μνημόνιο κοινωνική τριβή Αξιωματικών εξοικονόμηση 15 εκατ – δραστικός περιορσμος της ένωσης αποστράτων 4 εκατ και άλλα παραμύθια.
-ΣΑ Ειναι η υπέροχη λογική του εγω τα ξερω ολα! Μνήμες και εμμονές που ακολουθούν τον καθένα απο τα πολυ πολυ εφηβικά του χρόνια, συμπληρωμένα με ημιτελείς γνώσεις δήθεν στρατιωτικής επιστημοσύνης, φτάνοντας να κάνουν σε λιγοτερο απο πεντε λέξεις, προτάσεις κατάργησης αυτών των σχολών. Ανάξια ακομα και η παρούσα μικρη τοποθέτηση.! Κριμα.
-ΑΘ Το άτομο δεν γράφει απο μόνο του, εκτελεί εντολές για να δούνε αντιδράσεις.

-ΣΑ Ας κλείσουν όλες οι σχολές και να διαλυθεί το στράτευμα! Ούτως ή άλλως οι σύγχρονοι Γούσηδες αυτό θέλουν! Ας έρθουν λοιπόν οι απόγονοι του Σουλειμαν να τελειώνει το παραμύθι! Απορώ αν θα εχει κανεις την ευθιξία να βγει να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και να τα χώσει χύμα εκεί που πρεπει! Αλλά δεν νομίζω! Ολοι κάνουν δηλώσεις αφού πάρουν τον τίτλο του επίτιμου!
ΠΒ Το ζήτημα δεν είναι να θεμελιώσουμε την ανάγκη για Αξιωματικούς Σωμάτων πλην του Ιατρικού. Αυτή είναι πασίδηλη και μια ματιά στους στρατούς όλων των αναπτυγμένων κρατών μπορεί να ”ταπώσει” και τον πιο κακεντρεχή ( σε ό,τι αφορά το δικό μου σώμα ας πούμε, στις Αμερικανικές ΕΔ το Σώμα των Νομικών Συμβούλων περηφανεύεται πως είναι η δεύτερη μεγαλύτερη δικηγορική ”φίρμα” στον κόσμο, έχει μια ιστορία 250 χρόνων, έχει διοικητή Αντιστράτηγο που υπάγεται απευθείας στον ΥΕΘΑ, όποιος δε έχει παραβρεθεί σε ΝΑΤΟϊκή άσκηση ξέρει πως αν οποιαδήποτε στιγμή ο LEGAD πατήσει το ”κόκκινο κουμπί”, παγώνουν όλα). Το στοίχημα είναι να πείσουμε για την ανάγκη διατήρησης στρατιωτικών σχολών από τις οποίες θα προέρχονται αυτά τα στελέχη, γιατί ( αν και προσωπικά για πολλούς λόγους που σχετίζονται και με ελληνικές ”ιδιαιτερότητες” είμαι ανεπιφύλακτα υπέρ) αυτό πράγματι δεν είναι εξίσου στάνταρ στους στρατούς έξω.
-ΙΒ ο πρώην δήθεν δημοκράτης Υ/ΓΕΝ, που επανήλθε άκομψα στο στράτευμα, που δεν μπόρεσε να διαχειριστεί κατάλληλα ούτε το ΝΝΑ, που δεν διαβίβασε ως όφειλε στον ΥΕΘΑ αναφορά με τους λόγους υποβολής αίτησης αποστρατείας αξιωματικού κλπ ξαναβγαίνει λές και υπάρχει λήθη … ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΜΗ ΜΙΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΠΕΤΥΧΑΝ και παρέσυραν και τους υφισταμένους τους …
-ΚΤ Μετά την πτώχευση του 1932 έκλεισαν την Σχολή Υπξκών με πρόσχημα την πληθώρα υπξκων εξ εφέδρων….. Παλιά συνταγή δοκιμασμένη…Δύο σχολές είχαν και έκλεισαν την μία….
-ΧΔ Θα ήταν ευχής έργο να μάθουμε και οι υπόλοιποι τί του κάνατε του “συναδέλφου¨ κ. Κρυονερίτη και μας έχει τόσο άχτι. Μήπως κολονοσκόπηση χωρίς αναισθητικό, του κόψατε τίποτα οδοιπορικά, τον καταδικάσατε αδίκως για κάποιο πταίσμα ή δεν τον εξυπηρετήσατε για στρατολογικές του υποθέσεις; Να μάθουμε και οι υπόλοιποι γιατί μας τα έχει κάνει σα γερμανικά παγούρια απο το πρήξιμο .
-ΚΛ Τι πιο απλό απο το να ακολουθήσουμε το δόγμα των πιο προηγμένων στρατών στον κόσμο; Βρίσκουμε έναν κράτος με τα ίδια περίπου χαρακτηριστικά και κοιτάμε τι έκανε…που δεν θα βρούμε…
Η προσημείωση με τον γερμανικό στρατό το 2005 περίπου ατυχής.
Το 2005 και πιο νωρίς, στην ουσία είχαμε ενοποίηση 2 στρατών σε ένα και αλλαγή δόγματος. Εχουμε τέτοια περίπτωση εδώ;
Ποιος είναι ο Ανσκ του ελληνικού στρατού; Σαφώς κατα 90% εξ ανατολών; Γιατί; Και πως αντιμετωπίζεται;
(Οσο για τις διασπάσεις των στρατοπέδων στα νησιά πέρα απο το οικονομικό όφελος των κατοίκων-μεγάλη πληγή- είναι και στρατηγικού ρόλου.)
Ο κύριος συνάδελφος λοιπόν ας αφήσει τα οργανωτικά σε κάποιον οργανωτικό, βασικά αυτοί είναι οι αποφοιτούντες απο οικονομικές σχολές ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ και ας ασχοληθεί με τα επιχειρησιακά με τα οποία ασχολείται μια ζωή….
Οσο για την κατάργηση των σχολών που κάπου μέσα εντέχνως αναφέρει, ας αρχίσουμε απο τα νοσοκομεία, που μετά την κατάργηση τους Ολοι θα πρέπει να απευθύνονται στα έξω…ακόμα και αυτος…ακι μετά βλέπουμε…
Η μήπως δεν θέλει να καταργηθουν τα νοσοσκομεία αλλά μόνο το προσωπικό;
Τέλος πάντων…ολο για καταργήσεις ομιλεί…
ε δεν καταργούμε και τις ενοπλες δυνάμεις; Και να κάνουμε έναν εθελοντικό στρατό; ελβετία πχ;
JB Εμείς είμαστε ΟΥΚαδες μπροστά στους ΣΝΔ….. Στη σχολή όπλο και σκοπιά δεν ξέρουν τι σημαίνει….. Αν επεκτείναμε τον θεσμό των ΕΜ (Εμπορικού Ναυτικού) και κλείναμε τη ΣΝΔ πως θα τους φαινόταν άραγε;;; Αλλά ας μην μπαίνουμε σε αυτά τα μονοπάτια εξαιτίας κάποιων θερμοκέφαλων…
-ΧM Άλλος ένας σώφρων-μανατζερ-rover-σοφος(!!) απόφοιτος της σχολαρας… Ετοιμάζεται να πολιτευτεί???
-ΑΜ Μπορεί να μιλαει βασικά ο συγκεκριμένος κυριος που γνώμονας του παντα ήταν το συμφέρον του ΠΑΣΟΚ και ο ρεβανσισμος απέναντι σε κάθε τι αντιθετο.Δεν μπορώ αλλο με αυτούς τους τύπους (ναύαρχους κλπ. Παντογνωστες)από όποιον χώρο και να ειναι.
-NΜ …..καλησπερα …Βιος και Πολιτεια ..ο εν λογω Λεβεντης …το alter ego …του Ακη ….
-ΑΣ Ο κύριος αντιναύαρχος ο επι σειρά ετών υπασπιστής του Ακή και πρώτος προστρεξας στο γραφείο του κυρίου Τόσκα το 2009 όταν ο σημερινός Υφεθα ήταν δντης του Μπεγλίτη πέτυχε το ουδέποτε απομακρυνθείς για όλες τις περιπτώσεις ακόμη και του οικονομικού ζητήματος
Τότε προφανώς δεν έβλεπε σπατάλες αλλα τώρα μάλλον θέση στο υπουργείο ψάχνει και καινοτομεί μονο που ξέχασε να μας πει τι θέση πήρε στη τότε συζήτηση γιατι είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι δεν ήταν υπέρμαχος !!!!
-ΘΦ Το πλεον δυσάρεστο είναι πως η εν λόγω άποψη προέρχεται από πρώην στέλεχος των ΕΔ και δη υπαρχηγό του ΓΕΝ και όχι από κάποιο πολιτικό πρόσωπο που ενδεχομένως δεν γνωρίζει τη σημασία και τον ρόλο των συγκεκριμένων σχολών για το στράτευμα. Προφανώς ο κύριος αντιναύαρχος δεν πήρε μυρωδιά, στη διάρκεια της καριέρας του, του δύσκολου και απαιτητικού έργου που επιτελούν οι προερχόμενοι από τις εν λόγω σχολές Αξκοι. Θα μπορούσα ίσως στην συγκεκριμένη πρόταση να διακρίνω και μια απαξιωτική -υποτιμητική αντιμετώπισή των Σωμάτων μας… Εκτός και αν η άποψή του αποσκοπεί σε προσωπικά συμφέροντα…
-ΣΔ (ΕΑ) : 1 εν αποστρατεία και 2 εν αγνοία.
-XK Άλλο ενα εύφορο πράσινο λιβάδι για να βοσκήσουν οι κομματικοί στρατοί. Όπου υπάρχει αξιοκρατία ( βλέπε πανελλήνιες) να καταλυθεί. Να δω τι ομορφα που θα περάσουμε με αξιωματικούς σωμάτων επιλεγμενους με αυστηρά κομματικα κριτήρια.
-ΠΒ Καλά, αν το πάμε γιατί να μην κλείσουν ΣΣΕ-ΣΝΔ-ΣΙ και να ιδρυθει ένα καινούργιο μεικτό “Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο”, που ειναι και της μόδας σε άλλες αναπτυγμένες χώρες ( πχ Ιαπωνία); Η μπορούμε να κάνουμε τη φοίτηση σε αυτές τις σχολές εννιάμηνη, όπως ειναι ας πούμε στις στρατιωτικές σχολές στην Αγγλία. Αφού καποιουs τους εχει πιάσει τέτοια κάψα να τσιμπήσουν το τυρακι για την “εξοικονόμηση” εσόδων στρεφομενοι ενάντια σε ΑΣΕΙ, φαντάζομαι δεν θα έχουν πρόβλημα να συμπεριλάβουμε και τα δικα τους στον “εξορθολογισμό”.
-ΘΙ Γνωστά κομματόσκυλα καρριέρας τα οποία έχουν γραμμάτια ανεξόφλητα ακόμη. Όσον αφορά την συγκρεκριμένη άποψη παραπέμπει σε ‘πετριά’ που έφαγε ο εν λόγω κατά την εισαγωγή του στην Μεγάλη του Γένους Σχολή. Προσωπικά στο ΝΑΤΟ δεν γνώρισα ούτε ένα κράτος που να μην διαθέτει Σώματα. Προφανώς είναι όλοι ηλίθιοι εκτος από τους εγχώριους αφισσοκολλητές…. Αγυρτία….. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί χρεωκοπήσαμε
PV Πάντως το κόμπλεξ ορισμένων ειναι πραγματικα απίστευτο. Δεν
ασχολείται πχ με τις σχολές υπαξιωματικων που σχεδόν σε ολα τα αλλα κράτη του ΝΑΤΟ δεν υπάρχουν ενώ η Ελλαδιτσα εχει…4, το πρόβλημα του ειναι οι αριστούχοι που μπαίνουν στη ΣΣΑΣ και τη ΣΑΝ. Αυτο δεν το λέω γιατι πιστεύω πως πρέπει να κλείσουν οι σχολές των υπαξκων ( αν και μπορεί να περιοριστεί ο χρόνος φοίτησης εκει και να κλείσει τουλάχιστον η μια της αεροπορίας), απλώς για να φανεί πόσο κόμπλεξ κουβαλάνε ορισμένοι.
-IP…εντάξει είπε και ο υπασπιστής του Άκη την άποψή του…
-ΦΣ ·

 

 

Αν τις κλείσουν , αποκτούμε αυτομάτως μουσειακή αξία ? χαχαχα

… και μήπως γινόμαστε προστατευόμενο είδος , ώστε να μας προστατεύει η συνθήκη natura και καμιά δεκαριά ΜΚΟ ?
ΓΠ Θεμιτή η αντίδραση όλων όμως το γεγονός ότι υπάρχει μια παγιωμένη πεποίθηση στις ΕΔ για τη χρησιμότητα των συγκεκριμένων σχολών και την ικανότητα των αποφοίτων τους πρέπει να μας προβληματίσει.. Ίσως πρέπει κάποια στιγμή να κάνουμε και εμείς την αυτοκριτική μας για τον τρόπο που επικοινωνείτε το έργο των σχολών, των αποφοίτων αυτών (καθώς και ποιο είναι το αποτέλεσμα που εμείς θέλουμε) και την εικόνα που αποκομίζουν τα υπόλοιπα στελέχη των ΕΔ.. Εάν εξαιρέσουμε τον ιατρικό κλάδο (του οποίου το έργο είναι αρκετά φανερό ιδίως όταν κάποιος βρεθεί στην ανάγκη αυτή), των υπολοίπων δεν “φαίνεται”.. Ως απάντηση σε τέτοιες απόψεις χρειάζονται κυρίως απτά επιχειρήματα και όχι απλά επίκληση στο συναίσθημα..
-ΓΑ Το μονο δυστυχώς που δεν μπορουμε να αλλάξουμε , ειναι, το ΚΟΜΠΛΕΞ ορισμένων “συναδέλφων” (πολλοι απο αυτους , στο πέρασμα του χρόνου αποδείχθηκε πως τους έμεινε “κουσουρι”, απο τις συνεχεις αποτυχημένες τους προσπάθειες , εισαγωγής τους στη ΣΣΑΣ)….Και δυστυχως τα φερνει έτσι η μοιρα (κομματόσκυλα γαρ, όπως πολύ ορθως εγραφη), που βρισκονται στην εξουσία και μεσα στα πραγματα…..
-ΓΣ Για μένα είναι απλό. Θα διατηρηθούν οι σχολές που παράγουν στρατηγούληδες και ναυαρχούκους. Από την ΣΣΑΣ μπορεί να προέλθει και κανένα πνεύμα “διαλύσεως της πειθαρχίας”
-ΝΧ Απορώ πώς αυτό το μυαλό έφθασε μέχρι υπαρχηγός ! Ναι . Τη ΣΣΑΣ μπορεί να τη κλείσεις. Μετά όμως να βρει γιατρό με μισθό Αξκού από το εμπόριο . Γνωρίζει το έργο της Στρατολογίας ; Τι να λέμε ..
-ΝΜ Γιαλαντζιδες τεως υπαρχηγοι του ΓΕΝ, φρουτα της εποχης μας
-ΛΝ Άκου Μ@@@ (να με συγχωρήσετε για τον λόγο και το ύφος μου, αλλά σπανίως αγανακτώ και φεύγω από την ευπρέπεια) με τα πολλά γαλόνια, ο Αξιωματικός δεν διορίζεται , ούτε προσλαμβάνεται, αλλά «παράγεται» από το Στρατιωτικό Παραγωγικό Σχολείο! ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΛΟΥΒΙΟΥΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑ !!!
-ΓΣ Προτείνω στους ναυαρχοστρατηγούληδες πιο δραστική μείωση: κατάργηση του χουντικού Νόμου περί ενώσεων αποστράτων και ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΛΕΙΨΗ της επιχορηγήσεως του ΥΠ.ΕΘ.Α σ’ αυτές με παράλληλη αξιοποίηση της περιουσίας τους (ενώσεων) και περιέλευση των χρηματικών ανταλλαγμάτων στο Δημόσιο.
-ΕΦΤ “ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΣΣΑΣ ΚΑΙ Η ΣΑΝ”.!!!!!! απο που να παιρνουμε τους γιατρους; Μηπως απο εκει που τους επαιρνε η ΕΛ.ΑΣ. Απο τον “ΑΜΑΡΤΩΛΟ” “ΔΙΚΑΤΣΑ”.!!!!!!!!! Σπουδασε σε πανεπιστημια της Ρουμανιας της Ιταλιας, ελα στην Ελλαδα “χωστα” στον αμαρτωλο “ΔΙΚΑΤΣΑ”( Ο Χ Ι ΟΛΟΙ) και μπες οπου θες.!!!!! ΟΧΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΩΣ ΕΧΟΥΝ.!!!!!!!!!!!!!! ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-ΒΑ Δεν χρειάζεται να αναμεταδίδουμε “πανάχρηστες ” απόψεις….κλασσική αντιμετώπιση..”διαλύστε υγιείς δομές, για να σαπροφυτήσουν οι άχρηστες”δυστυχώς κυκλοφορεί χρόοοονια!!! Κακώς δεν έχει τεθεί ως “κόκκινη γραμμή” (σύγχρονη έκφραση που μου προκαλεί ειρωνικα μηδιάσματα)
-ΠΝ  Να δώ όταν γέρος ,άρρωστος και ανήμπορος φτωχός απόστρατος,σε ποιό;;;; ΝΝΑ ,ΓΝΑ ή 401 θα πάει και τί είδους γιατρούς θα βρεί εκεί μέσα για να τον γιάννουν…..

ΓΙΑ ΕΠΙΛΟΓΟ , ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΝΑΥΑΡΧΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙΤΗ, ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ VIDEO & ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ : 

 

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου