isxis

isxisΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ του κ.ΚΡΥΟΝΕΡΙΤΗ , εδω
Κύριε Κρυονερίτη,
Η διακοπή λειτουργίας  της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), της Σχολής δηλαδή που επί χρόνια τώρα παρέχει  αρμονικά συνδυασμένη επιστημονική και στρατιωτική εκπαίδευση, για την κατάρτιση μονίμων Αξκών προς  κάλυψη των αναγκών των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων σε Ιατρούς, Κτηνιάτρους, Οδοντιάτρους, Φαρμακοποιούς, Ψυχολόγους, Οικονομικούς, Στρατολόγους και  Δικαστικούς παλαιότερα, δεν θα επέφερε κανενα ουσιαστικό όφελος στην λειτουργία των Ε.Δ.Τουναντίον θα απωλέσουμε ικανοτατα και άξια στελέχη και λαμπρους επιστήμονες, καθώς η Σ.Σ.Α.Σ. στο σύνολο των ειδικοτήτων της, απορροφά κάθε χρόνο, την «αφρόκρεμα» των φοιτητών/σπουδαστών, καθόσον οι βάσεις εισαγωγής στην εν λόγω Σχολή είναι μακράν οι υψηλότερες, από το σύνολο των λοιπών Πανεπιστημιακών Σχολών.

 

  Επίσης η εκπαίδευση που παρέχεται στους μελλοντικούς Αξιωματικούς ειδικοτήτων εντός της Σχολής, είναι αέναη, άρτια  και  εναρμονισμένη με την εκπαίδευση των λοιπών Παραγωγικών Σχολών (ΑΣΕΙ), ούτως ώστε να αποδοθούν με την ορκωμοσία τους, στελέχη ικανά να στελεχώσουν Μονάδες και Συγκροτήματα και να αφομοιωθούν άμεσα σε αυτά και τις απαιτήσεις τους.

Με τυχόν «πρόσληψη» επαγγελματιών Αξιωματικών αποδομούνται τα θεμέλια του ψυχισμού του Έλληνα Αξκού που παραδοσιακά χτίζονταν, πάνω στις αρχές που παραλάμβαναν οι νεότεροι από τους παλαιότερους εντός των Στρατιωτικών Σχολών/Ιδρυμάτων. Η λογική του επαγγελματία Αξιωματικού, ο οποίος φοράει τη στολή για βιοποριστικούς και μόνο λόγους  καταργεί στην ουσία την παράδοση των προτύπων, η οποία ίσχυε παλαιόθεν, στις Ένοπλες Δυνάμεις.Με την έλλειψη της 4χρονης στρατιωτικής εκπαίδευσης του Αξιωματικού,  «μηδενίζεται»  η ιστορική συνέχεια που ήταν ριζωμένη στον ψυχισμό του Έλληνα Αξιωματικού. Οι νεοι Αξιωματικοί που θα «προσληφθούν» στο μέλλον ως τεχνοκράτες, θα έχουν μόνο γνωστική σχέση με το αντικείμενό τους, και δεν θα έχουν εκπαιδευθεί με γνώμονα την αντίληψη της θέσης-σχέσης τους, με το συνολικό πολιτισμικό-κοινωνικό οικοδόμημα, που είναι οι αρχές και οι αξίες, προϊόν των αγώνων των λαών γενικότερα, αλλά και του Ελληνικού λαού ειδικότερα, για δημοκρατία-ισότητα-δικαιοσύνη.

  Η  προσφορά των στρατιωτικών  σχολών δεν αποτιμάται σε μετρήσιμα οικονομικά μεγέθη.  Η προσφορά τους είναι εθνική και  γι’ αυτό  πρέπει να τις αναβαθμίζουμε συνεχώς.Στη Στρατιωτική Σχολή σφυρηλατείται  η  πειθαρχία από την πρώτη στιγμή που εισέρχεται ένας  νέος, και εμπεδώνεται  κατά τη διάρκεια της τετραετούς, πενταετούς ή εξαετούς  διαβίωσής του σ’ αυτή.  Οι δύσκολες καθημερινές καταστάσεις  συσπειρώνουν τους μαθητές.  Άτομα  ετερόκλητα,  με διαφορετικό  κοινωνικό,  οικονομικό  και ιδιοσυγκρασιακό  υπόβαθρο  συγκλίνουν αναγκαστικά  για να μάθουν να συνεργάζονται αποτελεσματικά  στο βαθμό που απαιτεί η στρατιωτική αποστολή. Μαθαίνουν να διοικούν και να διοικούνται. Και αυτό για να επιτευχθεί  απαιτείται ο  χρόνος της Σχολής. Δημιουργεί συνθήκες όπου αναπτύσσονται  προσωπικές και κοινωνικές σχέσεις μεταξύ των στελεχών που διατηρούνται ακόμα και όταν αυτά περάσουν στην εφεδρεία.  Τα παραδείγματα αυτοθυσίας Αξιωματικών για χάρη συμπολεμιστών τους στα πεδία των μαχών που έχει καταγεγραμμένα η Ελληνική ιστορία,  έχουν έρεισμα στον τρόπο σκέψης  και στους δεσμούς που καλλιεργούνται μέσα στις Στρατιωτικές Σχολές.

  Το δε οικονομικό όφελος που θα προκύψει από το τυχόν κλείσιμο της ΣΣΑΣ και της ΣΑΝ κυριε Κρυονερίτη, δε θα είναι ουσιαστικό.  Ο ψυχολογικός αντίκτυπος όμως που θα έχει στα στελέχη, σε μια περίοδο που η απαξίωσή τους συνειδητοποιείται καθημερινά και που ο μέχρι πρότινος ισχνός μισθός τους  αποσκελετώθηκε, θα είναι μεγάλη. Και να μη ξεχνάμε ότι το ισχυρότερο όπλο που είχε από καταβολής του ο Έλληνας και που τον έφερνε πάντα νικητή, ήταν η μεγάλη του ψυχή  και το ηθικό του.

 Θεωρείτε ότι σήμερα οι κίνδυνοι εξέλιπαν  και ότι αυτά δε θα μας χρειαστούν;

 Ας   μην επιτρέψουμε λοιπόν να κατακρημνισθεί ένας από τους πιλώνες της άμυνας της πατρίδας μας!  Το έμψυχο υλικό είναι το βασικότερο  συστατικό της άμυνας της πατρίδας  μας, και οι Στρατιωτικές σχολές  είναι τα λίκνα που γαλουχούν Έλληνες

             με υψηλό εθνικό φρόνημα,

             με  ακμαιότατο ηθικό,

             με απαράμιλλο αίσθημα ευθύνης και αυτοθυσίας.


“Ουκ αν φορητός είης, ει πράσσοις καλώς.Αισχύλος”

Σ.Α./ΣΣΑΣ
========================

 

 

 

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου