Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015, το 424 ΓΣΝΕ (Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως), στη Θεσσαλονίκη, όπου ενημερώθηκε από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για τα προβλήματα και τις δυνατότητας της συγκεκριμένης νοσοκομειακής μονάδας, η οποία παρέχει πλήρη ιατρική περίθαλψη, υψηλού επιπέδου, στο προσωπικό των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και σε κατηγορίες ιδιωτών έχοντας σημαντική συμβολή στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στην ευρύτερη περιφέρεια της Θεσσαλονίκης. Η αποστολή του Νοσοκομείου δεν εξαντλείται μόνο στην παροχή υψηλής ποιότητας ιατρονοσηλευτικών υπηρεσιών στις νοσηλευτικές μονάδες και εργαστήρια αλλά επεκτείνεται και σε πολύ σημαντικές κοινωνικές εκπαιδευτικές και επιστημονικές δράσεις και εκδηλώσεις.

 

Σημειώνεται ότι καθημερινά απευθύνονται στα εξωτερικά ιατρεία του 424 ΓΣΝΕ, περίπου 500 ασθενείς, γύρω στις 127.000 ετησίως, εκ των οποίων το 80% είναι εκτός των χώρου των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. Στη διάρκεια της ενημέρωσης καταγράφηκαν ως σημαντικότερα προβλήματα, οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τα χρέη του ΕΟΠΥΥ (Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας) προς το Νοσοκομείου που ξεπερνούν τα 20 εκατ. ευρώ αλλά και οι μεγάλες ανάγκες που αφορούν στη συντήρηση του υπάρχοντος ιατρικού και ηλεκρομηχανολογικού εξοπλισμού, ετήσιου κόστους άνω των 2,5 εκατ. ευρώ. Ο ΑΝΥΕΘΑ τόνισε ότι θα ληφθούν πρωτοβουλίες από την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ για την αντιμετώπιση των υπαρχόντων προβλημάτων με προτεραιότητα σε αυτά που απαιτούν διοικητικές παρεμβάσεις και τη στελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό. Επίσης, σημείωσε, ότι θα υπάρξουν τις αμέσως επόμενες ημέρες συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ώστε να αναζητηθούν λύσεις στα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

 

Ο ΑΝΥΕΘA ξεναγήθηκε στους χώρους του Νοσοκομείου, στις υπόγειες εγκαταστάσεις, τα εξωτερικά ιατρεία και την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. 

 

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου