Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει ξεκινήσει συνομιλίες με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να παράγει ο στρατός βασικά φάρμακα για τους Έλληνες πολίτες.Οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν πως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός εξετάζει σε συνεργασία με αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας όλο το θεσμικό πλαίσιο προκειμένου ο στρατός να μπορεί να συμβάλει με την παραγωγή απλών φαρμάκων (όπως η παρακεταμόλη), στην κάλυψη βασικών αναγκών.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θεωρεί ιδανική μια τέτοια λύση ειδικά για μονάδες υγείας που σήμερα έχουν ελλείψεις ακόμη και της απλής ασπιρίνης εξαιτίας της έλλειψης ρευστού.
Άλλωστε ο στρατός παράγει ούτως ή άλλως χάπια παρακεταμόλης σε εγκαταστάσεις του, για τις ανάγκες των στρατιωτών και οι τιμές θεωρούνται συμφέρουσες για το ελληνικό δημόσιο.
Βέβαια φαίνεται πως σε αυτή τη φάση το θεσμικό πλαίσιο για τη συνεργασία δεν είναι απολύτως σαφές, ενώ όπως έλεγε ο ίδιος ο Ανδρέας Ξανθός σε κατ ιδίαν συνομιλίες του «προς το παρόν υπάρχουν νομικά ζητήματα που πρέπει να ξεπεραστούν».

Να σημειωθεί πάντως πως κάθε χρόνο παράγονται για τον ελληνικό στρατό χιλιάδες χάπια παρακεταμόλης για την κάλυψη των αναγκών ενώ θεωρούνται εξαιρετικά ισχυρά σε σύγκριση με αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

http://www.healthreport.gr/

==========================

 

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου