.. οι ειδικότητες των ψυχολόγων και των ΣΣΝΣ στο 1ο Πεδίο (ανθρωπιστικές, νομικές και κοινωνικές επιστήμες), και η ειδικότητα του οικονομικού στο 5ο Επιστημονικό Πεδίο (επιστήμες οικονομίας και πληροφορικής).

Σύμφωνα λοιπόν με το υπουργείο Παιδείας (έκανε αποδεκτή την πρόταση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας), εντάχθηκαν στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο η Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ), η Σχολή Ικάρων (ΣΙ), η Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ) και η Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικού (ΣΥΔ).

Η Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής εντάχθηκε στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο (επιστήμες υγείας και ζωής). Στο ίδιο πεδίο εντάχθηκαν και οι ειδικότητες υγειονομικού της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων, ενώ οι ειδικότητες των ψυχολόγων και των ΣΣΝΣ στο 1ο Πεδίο (ανθρωπιστικές, νομικές και κοινωνικές επιστήμες), και η ειδικότητα του οικονομικού στο 5ο Επιστημονικό Πεδίο (επιστήμες οικονομίας και πληροφορικής).

Όσον αφορά στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, οι υποψήφιοι θα έχουν δύο επιλογές, θα μπορούν δηλαδή να επιλέξουν τη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, τη Σχολή Αστυφυλάκων, τη Σχολή Ανθυποπυραγών και τη Σχολή Πυροσβεστών, ακολουθώντας τόσο το 1ο, όσο και το 2ο Επιστημονικό Πεδίο.

staratalogia.blogspot.gr από “Δημοκρατία”


 

=====================


 

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου