Ο αγαπητός μας συνάδελφος και  Στρατηγός του ΣΣΝΣ, Σπαθόπουλος Ζαχαρίας με τον ΑΝΥΕΘΑ

Τις εγκαταστάσεις της Στρατολογίας στο Ρουφ, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2015, ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος. Στη διάρκεια της επίσκεψης ενημερώθηκε για το έργο που συντελείται και τα προβλήματα που υπάρχουν. Περιηγήθηκε τους χώρους και μίλησε στη Σχολή Στρατολογικού Σώματος – Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων. Επίσης επισκέφθηκε τους χώρους εξυπηρέτησης του κοινού Στρατολογικών Υπηρεσιών Νομού Αττικής, όπου παρακολούθησε από κοντά τις διαδικασίες.


Ο ΑΝΥΕΘΑ επισήμανε τον ρόλο του Στρατολογικού Σώματος, καθώς αποτελεί την υπηρεσία που έρχεται σε επαφή ο στρατεύσιμος πριν από την κατάταξή του, ενώ τόνισε τη συνδρομή που μπορεί να έχουν τόσο οι στρατολόγοι όσο και οι στρατιωτικοί νομικοί σύμβουλοι, με βάση την συνολικότερη εμπειρία τους, στην αντιμετώπιση φαινομένων, όπως αυτό του ρουσφετιού. Τονίζοντας παράλληλα την καθοριστική συμβολή τους στο σύνολο των θεμάτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο ΑΝΥΕΘΑ ενημερώθηκε για τις μεγάλες τομές που έχουν συντελεστεί στο Στρατολογικό Σώμα, στο πλαίσιο της εφαρμογής των νέων τεχνολογιών, καθώς και της μετεξέλιξής του σε ενιαίο Σώμα Στρατολογικού – Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων. Ξεχωριστή αναφορά έγινε στη συγχώνευση των πρώην Στρατολογικών Γραφείων (πλέον Στρατολογικές Υπηρεσίες) που έχει σαν αποτέλεσμα λιγότερες πρωτοβάθμιες διοικητικές μονάδες με μεγάλη εδαφική αρμοδιότητα ωστόσο με αμεσότητα στην εξυπηρέτηση. Σημειώθηκε, επίσης, η σημασία του δικτυακού τόπου της Στρατολογίας, όπου με ιδιαίτερα φιλικό και κατανοητό τρόπο απευθύνεται σε κάθε χρήστη.
Στο πλαίσιο της ομιλίας του στη Σχολή του Σώματος, ο ΑΝΥΕΘΑ αναφέρθηκε στις διαδικασίες που ήδη έχουν δρομολογηθεί ώστε να διαμορφωθεί, αναφορικά με τις μεταθέσεις των οπλιτών, «ένα νομικό πλαίσιο, απλό, ξεκάθαρο κατανοητό από όλους, που δεν θα δέχεται παρεμβάσεις και εχέγγυο για αυτό θα είναι η αυστηρή τυποποίηση που θα περιβάλλει όλο το σύστημα των διαδικασιών που θα υιοθετηθούν για να το υποστηρίξουν». Και πρόσθεσε: «Ο ανθρώπινος παράγοντας θα περιορίζεται στο ελάχιστο, όπως ακριβώς συμβαίνει και στη δική σας δουλεία, θα είναι ο χειριστής, που θα επιλέγει να κάνει το σωστό ‘’κλικ’’ στο κατάλληλο “κουτάκι” που θα βλέπει στην οθόνη του υπολογιστή του».

 


 

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου