Διαβάσαμε το άρθρο απο το έγκυρο onalert.gr και εκφράζουμε δημόσια τις απορίες μας : Δεν θα πρέπει να λάβουν θέση για το θέμα και οι “καθ υλιν” αρμοδιοι (ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ & Δκση της Σχολής)? Ποιός ο λόγος της υποβάθμισης ?
Ίσως βεβαια να απαιτειται μια τροποποιηση του τρόπου εναλλαγής της Διοικησεως,μεταξύ των ειδικοτήτων αυτων, αλλά πάντα κατόπιν εισηγησεων και εγκρισεως των αρμοδιων φορέων.

Αρθρο :”….Υποβαθμίζονται οι κτηνίατροι, οι οδοντίατροι και οι φαρμακοποιοί με απόφαση του ΓΕΕΘΑ.
  Σύμφωνα με τα ισχύοντα, τα καθήκοντα του διοικητή της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων μπορεί να ασκήσει αξιωματικός υγειονομικού όλων των ειδικοτήτων [Ιατρός (ΥΙ), Κτηνίατρος (ΥΚ), Οδοντίατρος (ΥΟ), Φαρμακοποιός (ΥΦ)], βαθμού Ταξιάρχου και αντιστοίχων, οιουδήποτε Κλάδου προελεύσεως ΣΣΑΣ, με εναλλαγή των Κλάδων ανά διετία και με σειρά ΣΞ – ΠΑ – ΠΝ.
  Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του OnAlert, το ΓΕΕΘΑ με έγγραφό του (Φ.300/6/177437/Σ.109/15-1-2015) δρομολογεί την τροποποίηση των σχετικών διαταγμάτων με στόχο τη διοίκηση να την αναλαμβάνει αποκλειστικά και μόνο αξιωματικός ειδικότητας ιατρού και όχι κτηνίατρος, οδοντίατρος ή φαρμακοποιός. Μάλιστα για την εν λόγω τροποποίηση δεν έχει ερωτηθεί η αποκλειστικά ενδιαφερόμενη και ουσιαστικά αρμόδια ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ, ενώ ήδη έχει προκληθεί αναστάσωση μεταξύ των ειδικοτήτων που υποβιβάζονται…..”

====================

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου