Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος με  την Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου, τον Βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, γιατρό κ. Θανάση Παπαχριστόπουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρο και  ομάδα εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων (παθολόγο, καρδιολόγο, δερματολόγο, οφθαλμίατρο, ορθοπεδικό)  επισκέφθηκαν τα νησιά Κύθηρα και Αντικύθηρα για την πραγματοποίηση ιατρικών εξετάσεων σε κατοίκους την 2α Μαρτίου 2015.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:
«Ολοκληρώνεται η επίσκεψη με στρατιωτικούς ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα. Μετά από αίτημα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου και επιστολή του προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανταποκριθήκαμε με ιατρούς συγκεκριμένων ειδικοτήτων, που δεν υπάρχουν σήμερα στο νοσοκομείο των Κυθήρων, αλλά και με ειδικότητες ιατρών, οι οποίοι ήταν απολύτως απαραίτητοι για να κάνουν εξετάσεις στα Αντικύθηρα, καθώς και νοσηλευτικό προσωπικό από τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία. Ήρθαμε εδώ, επισκεφθήκαμε τα Αντικύθηρα και έγιναν όλες οι ιατρικές εξετάσεις των κατοίκων…..Οι Ένοπλες Δυνάμεις προετοιμάζονται πάντα για τον καιρό του πολέμου και υπερασπίζονται καθημερινώς την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.….Οι Ένοπλες Δυνάμεις λοιπόν, προσφέροντας πλέον κοινωνικό έργο, με τις δυνάμεις που έχουν, βρίσκονται δίπλα στα μικρά νησιά.….Ξεκινήσαμε λοιπόν σήμερα από τα Αντικύθηρα και τα Κύθηρα, θα συνεχίσουμε σε όλη την Ελλάδα. Ήδη, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τα Γενικά Επιτελεία έχουν εξασφαλίσει ένα πλοίο, το οποίο θα κινείται σε όλη τη νησιωτική περιοχή, με εξειδικευμένους γιατρούς και με πολύ καλό εξοπλισμό, ώστε να μπορέσει να προσφέρει αυτές τις υπηρεσίες.….διερευνούμε το πώς θα μπορέσουμε καλύτερα να εξυπηρετούμε ανάγκες, ιδίως των νησιών. Μία από τις σκέψεις είναι σε ιδιαίτερες περιοχές, που δεν υπάρχουν αγροτικοί ιατροί – δεν πάμε να υποκαταστήσουμε το κράτος – και υπάρχουν διαθέσιμοι στρατεύσιμοι ιατροί οι οποίοι έχουν την εμπειρία να κρατήσουν ένα νησί, θα καλύπτουμε τέτοιου είδους ανάγκες, όπως επίσης και με αποστολές γιατρών αρκετών ειδικοτήτων. Δεν μπορούν οι Ένοπλες Δυνάμεις να αντικαταστήσουν το κράτος, για να είμαστε σαφείς.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:Οι Στρατιωτικοί μας ιατροί και δη οι νέοι μας συνάδελφοι, ασφαλώς και θα ανταποκριθουν στο κάλεσμα της ηγεσίας του Υπουργείου και σε εθελοντική βάση θα προσφέρουν αγόγγυστα και αδιαμαρτύρητα τις γνώσεις και τις υπηρεσίες τους, στο κοινωνικό σύνολο και τους ακρίτες συμπατριώτες μας(αρκεί φυσικά να μπορούν και να συνταγογραφούν και φαρμακευτικές αγωγές όπου και εαν απαιτειται).Οφείλει όμως και η Υπηρεσία απο την πλευρά της, να αφουγκραστεί τα προβλήματά και τις αιτιάσεις τους (σχετικό μας έγγραφο εδω), πάνω στο θέμα της απρόσκοπτης άσκησης του λειτουργήματός τους και όλοι μαζί να προχωρήσουμε στη δρομολόγηση ενεργειών, επίλυσής τους. Για τον σκοπό αυτό και ο Σύνδεσμός μας έχει προγραμματίσει για τις 22 Μαρτίου 2015, ειδική ενημερωτική ημερίδα στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνων.
======================


 

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου

Leave a Comment