Την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε το 24ο Πολυθεματικό Ιατρικό Συμπόσιο, στο αμφιθέατρο του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251ΓΝΑ).Η επιστημονική εκδήλωση είχε ως κεντρική θεματολογία το τραύμα και αναπτύχθηκαν θέματα σχετικά με τη σύγχρονη αντιμετώπιση του Πολυτραυματία, τόσο σε ειρηνική όσο και σε πολεμική περίοδο.

Την έναρξη κήρυξε ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, κ. Κωνσταντίνος Κολλιόπουλος και ομιλητές ήταν ιατρικό προσωπικό του 251ΓΝΑ καθώς και επιστήμονες από ελληνικά πανεπιστήμια και νοσηλευτικά ιδρύματα.Στο Συμπόσιο παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ, κ. Ιωάννης Ταφύλλης, ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, Υποπτέραρχος (Ι) Αθανάσιος Τσαλίκης, ο Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Υποπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Δριτσάκος, οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Υγειονομικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Ταξίαρχος (ΥΙ) Γεώργιος Τολούμης.


«Μέσα στις πρώτες προτεραιότητες της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας βρίσκονται τα θέματα υγείας του προσωπικού», τόνισε εμφατικά ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας, μιλώντας στη διάρκεια των εργασιών του 24ου Πολυθεματικού Ιατρικού Συμποσίου στο Αμφιθέατρο 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.

 

«Θα κριθούμε στο σύνολο της κοινωνίας και για την προσφορά μας στα θέματα υγείας», επισήμανε ο κ. ΥΦΕΘΑ στη διάρκεια της ομιλίας του, προσθέτοντας ότι ο κύριος στόχος είναι «υγεία με υψηλή ποιότητα παροχής υπηρεσιών και ανθρωπιά». Ειδικά αναφέρθηκε στην ανάγκη πραγματοποίησης τακτικών ελέγχων για την εύρυθμη λειτουργία του υγειονομικού συστήματος.

Σε ό,τι αφορά στο νοσοκομειακό προσωπικό, ο κ. Τόσκας επέμενε ότι «πρωτίστως η υπηρεσία τους οφείλει να είναι επ’ ωφελεία των νοσοκομείων και μετά να έπονται άλλες ενασχολήσεις εκτός».

Ξεχωριστά αναφέρθηκε στο ζήτημα των αεροδιακομιδών: «Θα πρέπει –είπε– να επανεκτιμηθεί το θέμα των αεροδιακομιδών και σε πολεμικές συνθήκες και σε συνθήκες ειρήνης και να υπάρξει στενότερη σύνδεση με τα νοσοκομεία των άλλων Κλάδων».


================

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου