-Ευρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω για τα άμεσα αντανακλαστικά της Διοικησεως του Ι.Κ.Α , όπου με εντολή-παρέμβαση, του Υποδιοικητή του και κατόπιν ανάγνωσης του χθεσινού μου άρθρου, παρήγγειλε στους αρμοδιους φορείς του Ιδρυματος να έλθουν σε επικοινωνία μαζι μου, για να συζητησουμε εκτενως το θέμα και να δοθούν αμοιβαιές επεξηγήσεις επι αυτου.

-Συγκεκριμένα ανέλαβε τη σχετική πρωτοβουλία για επικοινωνία η κ. Δ.Γεωργίου από την Διοικηση έργων εκσυγχρονισμού του Ι.Κ.Α., όπου μου εκφράσθηκε η άποψη της πως δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας και προς επίρρωση των λεγόμενών της, μου γνωστοποιησε τα παρακάτω :

-Η εφαρμογή της εγγραφής χρηστων-ασφαλισμένων του τέως ΟΠΑΔ, δεν έχει ολοκληρωθεί στο κομμματι συσχέτισης-σύζευξης στοιχειων κωδικων πρόσβασης χρηστών και αντιστοίχου κλειδαρίθμου, πλην όμως όσοι προέβησαν σε εγγραφή μέσω κωδικών taxisnet, θεωρουνται ήδη από το σύστημα «εγγεγραμμένοι χρήστες» με «ενεργοποιημένο λογαριασμό.

-Για την θεώρηση βιβλιαρίων των προστατευομένων μελών οικογενειών ασφαλισμένων, ασφαλώς και στο άμεσο μέλλον θα υπάρξει η δυνατότητα υλοποίησης αυτης, μέσω επέκτασης της ηλεκτρονικης εφαρμογής. Οσοι δε, εκ των συναδέλφων μεταβουν στα οικεια υποκαταστηματα του ΙΚΑ, θα εξυπηρετηθούν πάραυτα από το προσωπικό.

-Για τα ανηλικα τέκνα όπου αναγράφεται στη σχετική βεβαίωση, λήξη της υγειονομικής τους περιθάλψεως την 28/2/2015, η ανανέωση θα λαβει χωρα οικοθεν και δεν υφίσταται θέμα ανησυχίας, ενώ όπως αναφέρθη και παραπάνω, με την τελική μορφη που θα λάβει η οικεία εφαρμογή, θα υφίσταται η δυνατότητα υλοποιήσεως συναφων ενεργειών ηλεκτρονικώς προς αποφυγή μετάβασης και ταλαιπωρίας των ασφαλισμένων, στα υπαγόμενα σε αυτούς,υποκαταστήματα του Ιδρύματος.
Σχετικη ανακοίνωση Ι.Κ.Α.εδω.

Γ.Αντωνιάδης
Πρόεδρος Σ.Α./ΣΣΑΣ
==============

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου

Leave a Comment