Το Σαββάτο 7/2/2015 με πρωτοβουλία της Στρατιωτικής διοίκησης Λήμνου (88 ΣΔΙ), και του Ταξίαρχου κ. Τζούμη Λάμπρου, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Ηλεκτρονικό Έγκλημα» και «Ναρκωτικά».

Το πάνελ των ομιλητών στο κινηματοθέατρο Μαρούλα πλαισιωνόταν από τους, κ. Σωκράτη Κρομμυδέλλη (Διοικητής του Α.Τ. Λήμνου), κ. Κωνσταντίνο Ράντη (Στρατιωτικός Ψυχίατρος), κ. Κωνσταντίνο Κατσιγιαννόπουλο (Ψυχίατρος Νοσοκομείου Λήμνου), κα Βαρβάρα Κουκούμη (Ψυχολόγος του Κέντρου πρόληψης ΠΟΛΙΟΧΝΗ) και η καθηγήτρια του ΕΠΑΛ Μούδρου κα Αναστασία Ζώη.
Ειδικός προσκεκλημένος και ομιλητής ήταν ο Ταξίαρχος και διοικητής του ΣΔΗΕ κ. Μανώλης Σφακιανάκης.

Παρών στην εκδήλωση ήταν οι επικεφαλής των ένοπλων δυνάμεων, ο Σεβασμιοτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.Ιερόθεος, ο Έπαρχος Λήμνου Βαγγέλης Γιαρμαδούρος ο Δήμαρχος του νησιού Δημήτρης Μαρινάκης, ο Αντιδήμαρχος Σαράντης Πανταζής, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Επικεφαλής τοπικών φορέων, μέλη των ενόπλων δυνάμεων και πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών.
Σε μια βραδιά άψογα οργανωμένη, μετά τις τοποθετήσεις των ομιλητών, το λόγο έλαβε ο κ.Μανώλης Σφακιανάκης, που θεωρείται τουλάχιστον σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο, κορυφαίος σε θέματα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Η βραδιά έκλεισε με ερωτήσεις των παρευρισκόμενων προς τον κ.Σφακιανάκη.
Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι καλοδεχούμενες από τους κατοίκους, που γέμισαν την αίθουσα και παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον όλους τους ομιλητες.
Είναι μια ευκαιρία να ενδυναμωθούν περαιτέρω οι χρόνιοι και ήδη καλοί δεσμοί της κοινωνίας, με τις ένοπλες δυνάμεις που αρχίζουν να ξεδιπλώνουν και το κοινωνικό τους πρόσωπο στο νησί.
Με το κλείσιμο, όλοι έδωσαν τα συγχαρητήρια τους τόσο για την άψογη διοργάνωση, την ανάπτυξη της θεματολογίας και το ουσιαστικό περιεχόμενο της ημερίδας που έδωσε βασικά στοιχεία αναγνώρισης αλλά και αντιμετώπισης ενός θέματος που μαστίζει τις σύγχρονες κοινωνίες.
Η 88 ΣΔΙ Λήμνου απέδειξε για άλλη μια φορά την κοινωνική ευαισθησία και ταυτόχρονα δημιούργησε την προσδοκία οργάνωσης παρόμοιων ημερίδων, με θέματα ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος αλλά και ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος.
Στο πρώτο βίντεο που ακολουθεί παρακολουθήστε αποσπάσματα απο την ομιλία των ειδικών συμμετοχόντων, στο δεύτερο βίντεο παρακολουθήστε όλη την ομιλία του κο Μανώλη Σφακιανάκη.

 

 

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου

Leave a Comment