*Το άρθρο δημοσιεύεται για καθαρά ενημερωτικούς λόγους.

Εγκαινιάστηκε η λειτουργία του γραμμικού επιταχυντή στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης (424 ΓΣΝΕ), ενός εξαιρετικά σημαντικού μηχανήματος στην αντιμετώπιση του καρκίνου που ανήκει στο τμήμα ακτινοθεραπείας του.

Τα εγκαίνια έγιναν από την αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας,  σε ειδική τελετή.Ενδιαφέρον είναι ότι , όπως τόνισε η κ Γεννηματά, ότι το εξειδικευμένο προσωπικό για την λειτουργία του το εξασφάλισε από το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), αλλά και η επανάληψη της πρόθεσης αυτό το σημαντικό μηχάνημα να λειτουργεί προς όφελος όλων των πολιτών.
«Δώσαμε σκληρή μάχη όλο αυτό το διάστημα μαζί με τους ανθρώπους του Νοσοκομείου και του επιτελείου στην Αθήνα για να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι και να πάρουμε τις αδειοδοτήσεις», επεσήμανε η κ. Γεννηματά και συμπλήρωσε: «Αποτελεί ένα σύγχρονο μηχάνημα ακτινοθεραπείας, με απαιτήσεις εξειδικευμένου προσωπικού – το οποίο εξασφαλίσαμε από το ΕΣΥ. Πρόθεσή μας είναι η ανάπτυξη του Ακτινοθεραπευτικού τμήματος του 424 ΓΣΝΕ προς όφελος όλων των πολιτών. Αποτελεί στρατηγικής σημασίας προτεραιότητα για εμάς η επένδυση στην τεχνολογία στο δημόσιο Σύστημα Υγείας».
Είχε προηγηθεί μια σκληρή μάχη της υπουργού – μαζί με τους ανθρώπους του νοσοκομείου και του επιτελείου στην Αθήνα – για μεγάλο χρονικό διάστημα με την ”γραφειοκρατία”, για να προχωρήσει το πρόγραμμα, για να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι, να ληφθούν οι αδειοδοτήσεις κλπ έγκαιρα.
”Ναι στην περικοπή σπατάλης, όχι στην περικοπή υπηρεσιών υγείας”

Η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας στα πλαίσια της παραμονής της στη Θεσσαλονίκη, κήρυξε επίσης την έναρξη του 25ου Ιατρικού Συνεδρίου Ενόπλων Δυνάμεων (ΙΣΕΔ), όπου τόνισε την μεγάλη σημασία του ΕΣΥ σε περίοδο κρίσης όπως τώρα, ενώ επισήμανε – δίνοντας το στίγμα της – ότι κόψιμο της σπατάλης δεν μπορεί να σημαίνει περικοπές υπηρεσιών Υγείας. :

”Το σύστημα Υγείας είναι το καταφύγιο όλων των πολιτών στις δύσκολες στιγμές που ζούμε.

Μέσα από τη θητεία μου ως Υφυπουργός Υγείας στο παρελθόν όσο και ως Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας σήμερα, υπεύθυνη για τα θέματα Υγείας στο στράτευμα, πίστευα και πιστεύω ότι η απαραίτητη μείωση της σπατάλης δεν μπορεί να σημαίνει περικοπή υπηρεσιών Υγείας.

Δεν υπάρχει άλλωστε τίποτα πιο εύκολο από τις τυφλές περικοπές, από το να γκρεμίζεις ένα σύστημα που παρά τα προβλήματα του αποτέλεσε το στήριγμα του Ελληνικού λαού”.είπε στο συγκεκριμένο σημείο επί λέξει.

Διακλαδική Παιδιατρική κλινική και κατ οίκον νοσηλεία
Κατά την ομιλία της η κ. Γεννηματά προανήγγειλε δυο μεγάλα προγράμματα για το 2015:
– Σχεδιάζεται η έναρξη λειτουργίας Διακλαδικής Παιδιατρικής κλινικής στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας
-Προγραμματίζεται λειτουργία διακλαδικής υπηρεσίας κατ’ οίκον νοσηλείας για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων:.

Δημιουργήθηκαν και προγραμματίζονται να λειτουργήσουν νέες δομές παροχής υπηρεσιών υγείας:
Λειτουργεί Εργαστήριο Ιατροδικαστικής στο 251 ΓΝΑ για τα περιστατικά που χρήζουν ιατροδικαστικής εξέτασης.
Εντός του 2015 σχεδιάζεται η έναρξη λειτουργίας Διακλαδικής Παιδιατρικής κλινικής στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, ενώ προγραμματίζεται λειτουργία διακλαδικής υπηρεσίας κατ’ οίκον νοσηλείας για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.
Τακτοποιήθηκε η αποπληρωμή του συνόλου των υποχρεώσεών των Στρατιωτικών Νοσοκομείων – Φαρμακείων και του ΝΙΜΤΣ προς τους προμηθευτές.
Εντάχθηκαν τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία στη ρύθμιση που υποχρεώνει τα ασφαλιστικά ταμεία να τους προκαταβάλλουν το 90% του συνόλου των δαπανών νοσηλίων. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται η δημιουργία νέων χρεών.

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου