Με παρέμβαση τους, προς τον Υπουργό Οικονομικών, 20 βουλευτές της Ν.Δ.ζητούν τον συμψηφισμό των πάσης φύσεως υποχρεώσεων των ένστολων προς το Δημόσιο με τα αναδρομικά του ΣτΕ.Στην ερώτηση, αναφέρονται τα εξής:
«Η Ολομέλεια του ΣτΕ τον περασμένο Ιανουάριο, έκρινε ομόφωνα…
τις περικοπές στις αποδοχές των ένστολων, οι οποίες έγιναν αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012, ως αντισυνταγματικές, ακυρώνοντας απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών.
Ωστόσο, μέχρι και σήμερα, δεν έχουν επιστραφεί τα ποσά που παρακρατήθηκαν σε έκαστο στέλεχος των ενόπλων δυνάμεων.
Δεδομένης της ιδιαίτερης φύσης της εργασίας των ένστολων και όντας σε ετοιμότητα κάθε ημέρα και καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο για τη διαφύλαξη της εθνικής ασφάλειας και έννομης τάξης, αποτελούν προσωπικό ειδικής κατηγορίας, μεταχείρισης και προστασίας, όταν καθημερινά δίνουν μάχες διακινδυνεύοντας τη ζωή τους.
Με κύριο γνώμονα τα ανωτέρω, οι αποδοχές τους πρέπει να είναι αφενός επαρκείς για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους, αφετέρου ανάλογες της σημασίας της αποστολής τους. Οι συνεχείς μειώσεις των μισθών τους, αλλά και η αναδρομική μείωση των συντάξεων τους από 1-8-2012, έχουν ως συνέπεια να περιέλθουν σε δεινή οικονομική θέση σε μία τόσο δύσκολη περίοδο, όπως αυτή που διανύει η χώρα μας. Ως εκ τούτου θα πρέπει η ελληνική πολιτεία να αποδεχθεί το συμψηφισμό των χρεών πάσης φύσεως (φορολογία εισοδήματος, εκκρεμείς πληρωμές για τον ΕΝΦΙΑ, κ.λ.π ) για τρία τουλάχιστον έτη προς το ελληνικό δημόσιο με τα αναδρομικά των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας μετά την δικαίωση του ΣτΕ.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο, προκειμένου να συμψηφιστούν οι πάσης φύσεως οφειλές προς το δημόσιο με τα αναδρομικά των εν ενεργεία και συνταξιούχων των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας».
=============

 

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου