Δυστυχώς τα νεα που ερχονται απο τα Γενικά Επιτελεία δεν ειναι καθόλου ευχάριστα. Μιλωντας με ανωτατα στελεχη των Ε.Δ., μας εξεφρασαν τις ανησυχίες τους, για το τι μελλει γενεσθαι, με όλα τα επικαιρα θεματα-προβλήματα που ανέκυψαν λίαν προσφάτως και όχι μόνο.
Αυτό που προτάθηκε και θεωρηθηκε σκοπιμο να συζητηθεί άμεσα με την πολτική ηγεσία του Υπουργείου (και όχι με την μορφη απειλής και…παραιτησεων των στρ. ηγεσιών των 3 επιτελείων), είναι να υπάρξει πρόβλεψη για μεταβατική περίοδο στην ισχύ του νόμου ως προς τον υπολογισμό του εφάπαξ, ουτως ωστε να μην θιγουν ουτε να “τιμωρηθουν” τα στελέχη που παρέμειναν,στο στρατευμα , αν και θεμελιωμένοι συνταξιοδοτικά και δικαιούμενοι του εφάπαξ βοηθήματος, συγκριτικά με αυτούς που ήδη έχουν αποχωρήσει.
Το δυστυχές όμως είναι πως η “τύχη” και η λειτουργία των Μετοχικών μας Ταμείων, δείχνει να ξεφεύγει απο το Υ.ΕΘ.Α. και να οδηγούνται μετά απο εσπευσμένη ενοποίηση, στις “αγκάλες” του Υπουργείου Εργασίας (παρά τα οτι μερικά ταμεία οπως το ΜΤΝ, καταφερε να εμφανισει πλεονασμα ακόμα και στον ΕΛΟΑΝ και με 4000 αποστρατείες), ενω αιωρείται και το σενάριο περικοπής του εφάπαξ της τάξης του 40% για όσους φεύγουν ακόμα και σήμερα με αναδρομικότητα από την 1/8/2013…….!!!!
=======================

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου