Κόρη του Διευθυντή Στρατολογίας του ΓΕΑ η Πρώτη …των Πρώτων στις φετινές Πανελλαδικές!!

Με βαθμό πρόσβασης 19.83 περνάει στην Ιατρική Αθηνών η Νικολέττα Τάγκου από το 1ο Λύκειο Χολαργού κατακτώντας έτσι την πρωτιά σε Χολαργό-Παπάγου αλλά και μία υψηλή θέση σε πανελλαδικό επίπεδο.

Η μαθήτρια που ξεπέρασε τον εαυτό της στις φετινές πανελλήνιες, είναι κόρη του Συνταγματάρχη Δημήτρη Τάγκου, Διευθυντή Στρατολογίας του ΓΕΑ (τάξη εισαγωγής 1983). Η Νικολέττα μίλησε στο MyXolargos.gr γι αυτή τη σημαντική επιτυχία.
Νικολέττα, πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν να κατακτήσεις τη συγκεκριμένη βαθμολογία; Χρειάστηκε να στερηθείς πράγματα από την καθημερινότητά σου προκειμένου να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο; Και εν τέλει νιώθεις ότι δικαιώθηκαν οι κόποι σου;
Αρχικά, το να κατακτήσω αυτή τη βαθμολογία δεν ήταν κάτι εύκολο. Αλλά πιστεύω ότι η «δοκιμασία» των Πανελληνίων είναι εξίσου δύσκολη για κάθε νέο που βάζει στόχους και καταβάλει προσπάθεια για να τους πραγματοποιήσει στερούμενος αρκετά πράγματα και ανέσεις από την καθημερινότητά ου. Έτσι κι εγώ τη χρονιά που πέρασε, συνειδητοποιώντας τη σημασία που είχε για μένα ο στόχος μου, έκανα υποχωρήσεις, μείωσα τις εξόδους και τη διασκέδασή μου-χωρίς βέβαια να τα κόψω εντελώς-και προσπάθησα να είμαι συνεπής απέναντι στους στόχους μου και πάνω απ’ όλα απέναντι στον εαυτό μου. Σίγουρα μαθαίνοντας τα αποτελέσματα ένιωσα ότι οι κόποι μου δικαιώθηκαν!

Με ποια κριτήρια επέλεξες τη σχολή σου; Έπαιξε ρόλο ο παράγοντας της επαγγελματικής αποκατάστασης;
Η σχολή στην οποία περνάω είναι η Ιατρική Αθήνας, ο οποίος ήταν και ο στόχος μου εξ’ αρχής. Από προηγούμενες χρονιές η Ιατρική ήταν ένα αντικείμενο που μου είχε κινήσει το ενδιαφέρον. Το επάγγελμα που θα ακολουθήσω θέλω να περιλαμβάνει έμπρακτη προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο και άμεση επικοινωνία με ανθρώπους. Η ηθική ικανοποίηση που πιστεύω ότι αυτός ο κλάδος μπορεί να μου προσφέρει ήταν ο κυριότερος παράγοντας επιλογής αυτής της σχολής. Ανεξάρτητα από την επαγγελματική αποκατάσταση πιστεύω ότι το πιο σημαντικό είναι το επάγγελμα που θα επιλέξει ο καθένας να ταιριάζει στην προσωπικότητά του και να τον ευχαριστεί!
Είναι δεδομένο ότι η πλειοψηφία των μαθητών στρέφεται στα φροντιστήρια για την προετοιμασία των πανελληνίων. Παρόλα αυτά πιστεύεις ότι το 1ο Λύκειο Χολαργού και οι εκπαιδευτικοί του σου έδωσαν τα επαρκή εφόδια για την επίτευξη του στόχου σου;
Χωρίς αμφιβολία, θα έλεγα ότι ένας νέος δεν μπορεί να προετοιμαστεί επαρκώς για τις Πανελλήνιες χωρίς να πηγαίνει φροντιστήριο και αυτή είναι και μία από τις ανεπάρκειες του σύγχρονου Ελληνικού σχολείου. Παρ’ όλα αυτά, στο σχολείο μου υπήρχαν κάποιοι καθηγητές, τους οποίους εκτιμώ πολύ, οι οποίοι παρά την απαξίωση της τρίτης Λυκείου για το σχολείο και τους καθηγητές του προσπαθούσαν να μας βοηθήσουν και να ενισχύσουν τον «αγώνα» μας με το μάθημά τους. Προσωπικά, ορισμένοι καθηγητές με βοήθησαν αρκετά, οπότε θα συμβούλευα κάθε παιδί που προετοιμάζεται για τις Πανελλήνιες να μην αγνοεί παντελώς το σχολείο!
Υπάρχουν αγαπημένοι καθηγητές που σε στήριξαν ιδιαίτερα σε όλη αυτή την προσπάθεια;
Παρόλο που το αγαπημένο μου μάθημα είναι η Βιολογία κατεύθυνσης, όλη τη χρονιά οι αγαπημένοι μου καθηγητές ήταν σε Φυσική και Μαθηματικά, τόσο στο σχολείο όσο και στο φροντιστήριο! Για μένα η χημεία που είχα με αυτούς τους καθηγητές έκανε τη χρονιά αυτή να κυλήσει πιο ευχάριστα απ’ ότι περίμενα! Μπορεί να άφησα στην άκρη μερικές εξόδους αλλά ποτέ το χιούμορ και την αισιοδοξία.
Είσαι ανήσυχη για το μέλλον της γενιάς σου και για τις ευκαιρίες που θα έχουν σε αυτή τη χώρα; Πιστεύεις ότι θα καταφέρουν οι νέοι να ανατρέψουν το σκηνικό;
Μπορεί οι περισσότερες ειδήσεις που ακούμε σήμερα να είναι αρνητικές αλλά πιστεύω ότι η νέα γενιά πρέπει να αντιμετωπίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Με όρεξη και όνειρα μπορούμε να δημιουργούμε ευκαιρίες αντί να απογοητευόμαστε με την υπάρχουσα κατάσταση! Ακούω από πολλούς φίλους μου ότι σκέφτονται να αφήσουν τη χώρα και να φύγουν στο εξωτερικό…Πιστεύω ότι αυτή η αντιμετώπιση δεν είναι η σωστή. Αν εμείς δεν προσπαθήσουμε τουλάχιστον να αλλάξουμε την κατάσταση προς το καλύτερο τότε ποιοι; Πάντα ελπίζω ότι όταν τελειώσω τις σπουδές μου η Ελληνική κοινωνία και αγορά εργασίας θα είναι «έτοιμη» να αξιοποιήσει το δυναμικό της νεολαίας της αντί να το στρέφει προς το εξωτερικό!

Πηγή – myxolargos.gr

 

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου

Leave a Comment