Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ύστερα από τις εμφανίσεις 2 κρουσμάτων διαφόρων μορφών μηνιγγίτιδας το τελευταίο διάστημα σε στρατιωτικές Μονάδες, τόσο του νησιωτικού όσο και του ηπειρωτικού χώρου, προς αποφυγή παρερμηνειών αλλά και για την ενημέρωση του κοινού, τονίζει τα παρακάτω:
1. Όλοι οι νεοσύλλεκτοι οπλίτες εμβολιάζονται κατά την κατάταξή τους με Αντιμηνιγγιτιδοκοκκικό εμβόλιο σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού.

2. Τα 2 κρούσματα μηνιγγίτιδας που εμφανίστηκαν πρόσφατα δεν δύνανται να συσχετιστούν μεταξύ τους, τόσο λόγω της γεωγραφικής θέσης όσο και λόγω της διαφορετικότητας του τύπου της εμφανιζόμενης μηνιγγίτιδας (Χίος – ιογενής, Ν. Πέραμος – βακτηριακή).

3. Η αντιμετώπιση των 2 περιστατικών από τις αρμόδιες Στρατιωτικές Υπηρεσίες τόσο στην διάγνωση όσο και στις ενέργειες που ακολούθησαν, υπήρξε έγκαιρη και σύμφωνα με τις πρέπουσες διαδικασίες.

4. Τα προληπτικά μέτρα που λήφθησαν στις Μονάδες που εμφανίστηκαν τα περιστατικά ήταν άμεσα και σύμφωνα με τις οδηγίες και συστάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ.

5. Επιπλέον, όσον αφορά στο περιστατικό της βακτηριακής μορφής της νόσου, ο Υποψήφιος Έφεδρος Αξιωματικός (ΠΒ) Χ.Δ. ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του 401 ΓΣΝΑ, μεταφέρθηκε σε δωμάτιο της Β΄ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, λόγω βελτίωσης της κατάστασης της υγείας του.

6. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού έχει τονίσει με συνεχείς διαταγές και ενημερώσεις προς τις Μονάδες του Στρατού Ξηράς, ότι η υγεία του προσωπικού αποτελεί βασική προτεραιότητα.

=================================

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου