Χανιά : Αυτή είναι η πρώτη των πρώτων με 19.646 μόρια!

Διάβασε αλλά… το χάρηκε, ζορίστηκε αλλά το πάλεψε, είχε νεύρα αλλά ηρέμησε και “χτύπησε” πρωτιά! Τα 19. 646 μόρια που συγκεντρώνει, εξασφαλίζουν στην Αλεξάνδρα Μπίσια, μαθήτρια του 2ου Λυκείου Χανίων, μια θέση σε όποια σχολή των ελληνικών πανεπιστημίων θέλει.

Έχει επιλέξει την Βιολογία: “έχει πολλές προοπτικές για το μέλλον και πάρα πολλά διαφορετικά πεδία. Ανοίγει πολλούς δρόμους και στην ιατρική και στη φαρμακευτική και στα φυτά και τα ζώα”. Στα αντίστοιχα μαθήματα των πανελληνίων, έγραψε 19,9, τόσο στη γενική παιδεία όσο και στην κατεύθυνση!

Τώρα, μένει να αποφασίσει και το Πανεπιστήμιο: “θα διαλέξω πόλη, ή θα διαλέξω σχολή;”. Προβληματίζεται, όπως μας εξηγεί, γιατί από τη μία το Βιολογικό του Ηρακλείου θεωρείται καλύτερο, από την άλλη η Αθήνα την γοητεύει σαν πόλη!

Παραδέχεται πως η χρόνια ήταν δύσκολη όμως… “Εγώ το χάρηκα!” : “Ζορίστηκα τον Οκτώβριο με τα μαθηματικά, είχα τα νεύρα μου δύο βδομάδες πριν τις εξετάσεις αλλά τις γνώσεις που κατακτάς κατά την διάρκεια αυτής της διαδρομής, εγώ τις είδα σαν πρόκληση στην όποια έπρεπε και μπορούσα να ανταποκριθώ”.

Στις εξετάσεις ήταν ήρεμη, όπως λέει, κάτι που παραξένεψε ακόμα και την ίδια. Όσον αφορά το “μυστικό της επιτυχίας… “Πρέπει να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και καθόλου άγχος” απαντά και τονίζει ότι είναι πολύ σημαντικό να σε υποστηρίζει και το περιβάλλον σου.

“Με τους φίλους υπάρχει αλληλοστήριξη και κατανόηση,  η οικογένεια  ανέχεται όλες τις ιδιοτροπίες του υποψηφίου και οι καθηγητές που βοηθούν και ενθαρρύνουν”.

 

http://www.zarpa.gr/

 

 

KAI ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ…..ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΑΣ ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙΣ ΠΑΝΤΑ
=============

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου