Όσοι έχουν διαβάσει τον αναθεωρημένο νόμο περί καταστάσεως αξιωματικών και υπαξιωματικών υποστηρίζουν πως στο σχέδιο νόμου που προωθεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, εναρμονιζόμενο με την υπ΄ αριθμ. 3/2012 απόφαση της Ολομέλειας του Άρειου Πάγου, θα επιτρέπεται στους εν ενεργεία Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς να συμμετέχουν στα σωματεία τους.
  Τι λέει το σχέδιο νόμου:

  Άρθρο 37
Γενικές υποχρεώσεις Αξιωματικών

  4. Επιτρέπεται η συμμετοχή των Αξιωματικών σε Σωματεία ή Ενώσεις προσώπων που δεν επιδιώκουν συνδικαλιστικούς ή κερδοσκοπικούς σκοπούς ή δεν έχουν κρυφούς σκοπούς ή δραστηριότητες ή δεν επιβάλλουν στα μέλη τους μυστικότητα ή, ως εκ του σκοπού ή των μέσων προς επίτευξη του σκοπού τους, δεν ασκούν συνδικαλιστική δραστηριότητα ή δεν αναμειγνύονται στον τρόπο διοίκησης, οργάνωσης και λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων.
  Άρθρο 78
Γενικές υποχρεώσεις Υπαξιωματικών

  4. Επιτρέπεται η συμμετοχή των Υπαξιωματικών σε Σωματεία ή Ενώσεις προσώπων που δεν επιδιώκουν συνδικαλιστικούς ή κερδοσκοπικούς σκοπούς ή δεν έχουν κρυφούς σκοπούς ή δραστηριότητες ή δεν επιβάλλουν στα μέλη τους μυστικότητα ή, ως εκ του σκοπού ή των μέσων προς επίτευξη του σκοπού τους, δεν ασκούν συνδικαλιστική δραστηριότητα ή δεν αναμειγνύονται στον τρόπο διοίκησης, οργάνωσης και λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων.
πηγη : onalert.gr
Υ.Γ. Περιμένουμε φυσικά σε αυτό το σχέδιο νόμου, να έχουν συμπεριληφθεί και οι αποκαταστάσεις των αδικιών που υφίστανται τα στελέχη των Ε.Δ. -Αποφοιτοι της Σχολής μας, έτσι όπως έχουν κατατεθεί ως προτάσεις σ/ν, στον Α/ΓΕΕΘΑ (ν.3257/2004,ιεραρχία-προαγωγές  Στρ.Ιατρων και Οικονομικών, προβλήματα προαγωγών ισχύοντος νόμου κλπ)
==============

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου