Καθημερινά χιλιάδες χειρουργικές επεμβάσεις πραγματοποιούνται στην χώρα μας και χιλιάδες αναισθησίες χορηγούνται για τις επεμβάσεις αυτές. Χιλιάδες ασθενείς εμπιστεύονται, ότι πολυτιμότερο διαθέτουν, δηλαδή τη ζωή και την υγεία τους, στους λειτουργούς υγείας, με την ελπίδα να τις βελτιώσουν. Η προσμονή μιας χειρουργικής επέμβασης είναι φυσικό να γεννά άγχος, ανησυχία και ερωτήματα από την μεριά του ασθενούς, στα οποία ευθύς εξ αρχής καλείται να απαντήσει ο χειρουργός, ως ο πρώτος αποδέκτης των ανησυχιών του ασθενούς. Κάπου στην πορεία προς την χειρουργική επέμβαση όμως, ακούγεται και η λέξη «αναισθησία», οπότε νέες απορίες και ανησυχίες προστίθενται στις ήδη υπάρχουσες. Η δυσκολία μεγαλώνει, αν σκεφτεί κανείς, ότι «ο καθ’ ύλην αρμόδιος» να απαντήσει, ιατρός αναισθησιολόγος, δεν είναι παρών και πολλές φορές δεν θα έρθει σε επαφή με τον ασθενή παρά μόνο την παραμονή ή ίσως και την ίδια ημέρα της επέμβασης. Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε λοιπόν για την αναισθησία (ή έστω αρκετά από αυτά) και δεν έχετε κάποιον να ρωτήσετε, αναφέρονται εδώ, με την ελπίδα να κάνουν την πορεία προς το χειρουργείο λιγότερο αγχώδη.

Στην σημερινή εκπομπή αναλύθηκαν θέματα σχετικά με το τι είναι η αναισθησία , τα είδη της αναισθησίας καθώς και όλες οι απορίες που έχει ένας ασθενής πριν μπει στο χειρουργείο.
Για όλα τα παραπάνω θέματα το Ράδιο Σταγών είχε την τιμή να φιλοξενήσει στο στούντιο του Ράδιο Σταγών τον αναισθησιολόγο , στρατιωτικό ιατρό κ. Παιδοκούκη Κωνσταντίνο.

http://www.stagonnews.gr/el/current/health/15071/?tpl=1442


 

===============================

Leave a Comment