Μετά τους δικαστικούς αγώνες για τους οποίους ο Συνδεσμος Αποφοίτων ΣΣΑΣ, καλούσε τα μέλη του να συμμετάσχουν , διαβλέποντας ότι θα τύχουν δικαίωσης λόγω της αντισυνταγματικότητας  των μέτρων που κατά καιρούς έχουν ληφθεί εναντίον των Στρατιωτικών, ήλθαν οι χθεσινές απόφασεις υπ’ αριθμ. 2192 έως 2196 του 2014  της Ολομέλειας του ΣτΕ , με τις οποίες δικαιώνονται οι αγώνες μας (το Συντονιστικό Όργανο των 3 Ενώσεων Αποστράτων Ε.Α.Α.Σ. –Ε.Α.Α.Ν. – Ε.Α.Α.Α  με οικονομικό και νομικό σύμβουλο μέλη του Συνδέσμου μας και η ΠΟΕΣ-ΣΥΣΜΕΔ για τους ε.ε., όπως είναι ήδη γνωστό, είχε ασκήσει σχετική προσφυγή και είχε  παραστεί στην Ολομέλεια του  ΣτΕ) που κρίνουν αντισυνταγματικά τα μέτρα του ν.4093/2012. (για τα εν αποαστρατεία και εν ενεργεία στελεχη των ΕΔ και ΣΑ).
Με την απόφαση αυτή, που θέλουμε να πιστεύουμε πως απο Δευτέρα θα την έχουμε και στα χέρια μας,οι μισθοί και οι συντάξεις  των στελεχών των ΕΔ  και Σ.Α. θα επανέλθουν στα προ του 1/8/2012 επίπεδα-καθεστώς.

Οι απορίες βέβαια εύλογες , για όσα στελέχη δεν έιχαν καταθέσει εφέσεις κατά της πράξης αναπροσαρμογής της σύνταξής τους στο ΙΙΙ Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στο διάστημα που τους έδινε το δικαίωμα να το πράξουν, η γνωστοποίηση απο το ΓΛΚ των σχετικών μειώσεων. Όπως λποιπόν έχουμε ήδη αρθρογραφησει στο παρλθόν, αναμένεται η θετική απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου να εφαρμοστεί, σε όσους είχαν καταθέσει έφεση στο ΙΙΙ Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Όσοι δε συνάδελφοι, δεν είχαν προλάβει να καταθέσουν έφεση μπορουν να ασκήσουν αγωγή στο Ελεγκτικό Συνέδριο για την αναδρομική διεκδίκηση των περικοπών (από 1-8-2012) , με δεδομένο το γεγονός πώς η απόφαση του ΣτΕ, θα αναγκάσει το αρμόδιο Υπουργείο να δρομολογήσει διαδικασίες καταργήσεως (απο δημοσιεύσεως) των επίμαχων διατάξεων του περιβόητου νομου 4093/2012.
Τα εν ενεργεία στελέχη  που δεν είχαν τη δυνατότητα να ασκήσουν ένδικο μέσο λόγω έλλειψης προσβαλλόμενης πράξης θα μπορούν πλέον με την έλδοση της αποφάσεως του ΣτΕ, να ασκήσουν αγωγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο για την διεκδίκηση των περικοπών του νόμου αυτού
====================

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου