Στους μαθητές των σχολείων της  Λήμνου ο αγαπητός μας συνάδελφος Λουκάς Θωμάς , εχει αναλάβει την εκπαίδευσή τους ώστε να γίνουν «μικροί διασώστες». Την Τετάρτη 11 Ιουνίου, ήταν η σειρά για τους μαθητές του Κοντοπουλίου Λήμνου και στην Δημητριάδειο αίθουσα συγκεντρώθηκαν οι περίπου 60 μαθητές του δημοτικού σχολείου και εκπαιδεύτηκαν από τον στρατιωτικό μας ιατρό  στο αντικείμενο των πρώτων βοηθειών.

Έμαθαν να αναγνωρίζουν ένα θύμα ανακοπής, να σταματούν μια ρινορραγία, να δένουν ένα τραύμα, να αντιμετωπίζουν ένα θύμα πνιγμονής, ενώ είδαν και πως μπαίνει ένας γυψονάρθηκας.

Το ακροατήριο ήταν αρκετά ζωντανό με πλήθος αποριών. Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Λούκας  ανέφερε πως μετά τα δύο πιλοτικά σεμινάρια που διοργανώθηκαν στην Νέα Κούταλη και στο Κοντοπούλι, υπάρχει η πρόθεση, από την νέα σχολική χρονιά, όλη αυτή η δράση να πάρει έναν περισσότερο θεσμοθετημένο χαρακτήρα και να επεκταθεί και στα 12 δημοτικά σχολεία της Λήμνου περιλαμβάνοντας περισσότερες δραστηριότητες βιωματικού χαρακτήρα.

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου