Διαβάζουμε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο τις τελευταίες ημέρες για τη νέα μείωση, οριζόντια αυτή τη φορά, της τάξης του 5,2% στις επικουρικές συντάξεις χιλιάδων

συνταξιούχων, από 1ης Ιουλίου του 2014, ως

 

δέσμευση του ψηφισθέντος Μεσοπροθέσμου, που προβλέπει ότι, το Κράτος δεν θα εμπλέκεται, πλέον, στην καταβολή αυτών και το ύψος τους θα εξαρτάται από την οικονομική ευρωστία και εν γένει τη δυνατότητα καταβολής του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) – υπεύθυνου Φορέα των επικουρικών συντάξεων.
Εχουμε κατά καιρούς σχολιάσει τους λόγους για τους οποίους τα Μετοχικά μας Ταμεία δεν είναι και δεν πρέπει να ενταχθούν επουδενί στα επικουρικά, μας ανησυχεί όμως το γεγονός πως οι Διοικήσεις των Μετοχικών μας Ταμείων και δη του Μ.Τ.Ν. , έχει εκφράσει και αυτή τους συγκεκριμένους φόβους…..
Αναμένουμε λοιπόν την επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος (και κατ επέκταση επί του συγκεκριμένου εγγράφου του Προέδρου του ΜΤΝ), από τους αρμοδίους φορέις του Υπουργείου της Εθνικής Άμυνας, με δεδομένη τη σχετικά πρόσφατη δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργου Εθνικού Άμυνας κ. Δαβάκη, πως τα Μ.Τ. των Ε.Δ. δεν πρόκειται να γίνουν επικουρικά.
==========================================

 

 

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου