Την έντονη αντίδρασή τους για την πρόθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης να καταργήσει τα στρατιωτικά δικαστήρια και να μεταφέρει την ύλη τους στα ποινικά, εκφράζουν οι Εισαγγελείς με επιστολή τους προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου.

Η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος που καλεί το Υπουργείο σε διάλογο έτσι ώστε να βρεθεί μια συνταγματικά ανεκτή λύση, επισημαίνει ότι έχει γίνει στο υπουργείο πρόταση από αρμόδια επιτροπή για να καταργηθούν τα στρατιωτικά δικαστήρια και να ενταχθούν οι στρατιωτικοί δικαστές στο εισαγγελικό σώμα.

«Η επίμαχη  πρόταση υλοποιούμενη επιφέρει πλείστες, μείζονος χαρακτήρα αλλαγές επί τα χείρω στην υπηρεσιακή κατάσταση των συναδέλφων μας εισαγγελέων, εκ πρώτης εμφανίζει δε  συνταγματικής υφής προβληματικά σημεία. Η υλοποίηση της πρότασης της Επιτροπής, θα σημάνει οριστική καθήλωση της επετηρίδας των εισαγγελέων, θα αποκλείσει την ανανέωση του κλάδου με την είσοδο νέων συναδέλφων και θα καταστήσει χωρίς αντικείμενο επί σειρά ετών τη σχετική κατεύθυνση της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών», τονίζει η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος.
+====================

 

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου