Αντιγράφουμε από  το http://rodosreport.gr αλλά δεν μπορούμε να το αφήσουμε ασχολίαστο….Ανεξαρτήτως των τακτικών αποστολών που γίνονται στα ακριτικά νησιά μας, απο τους….”αντιπαραγωγικούς”, για κάποιους “πολιτικάντηδες”,  Στρ. Ιατρούς μας, μακάρι να είχαμε την δυνατότητα να καλύψουμε τις κενές θέσεις στα αγροτικά ιατρεία των μικρών νησιών . Από την στιγμή όμως που  υφίσταται  απομείωση του δυναμικού των Στρ. μας Ιατρών  χωρις να υπάρχει η αντίστοιχη πρόβλεψη, αντικατάστασής τους με “νέο αίμα” απο τη ΣΣΑΣ, έχει δημιουργήσει προβλήματα ακόμα και σ’αυτή-καθαυτή την λειτουργία των Στρατιωτικών μας Νοσοκομείων και την παροχή υγειονομικών υπηρεσιών στους συανδέλφους αποστράτους με χρονική υστέρηση (ραντεβού), δεν κατανοούμε τον τρόπο που θα επιλυθεί το υφιστάμενο πρόβλημα απο το προσωπικό των Ε.Δ.
Παραθέτουμε ολόκληρο το άρθρο, για ενημέρωσή σας : 

Στρατιωτικοί γιατροί καλύπτουν τις ανάγκες στα αγροτικά ιατρεία των νησιών – Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με την πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ και τον Αρχηγό ΓΕΣ κ. Μανωλά»

 

Την πρότασή του για την κάλυψη των κενών θέσεων στα αγροτικά ιατρεία των μικρών νησιών από στρατιωτικούς γιατρούς επανέφερε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Στη συνάντηση που είχε με την πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ και τον Αρχηγό ΓΕΣ, κ. Μανωλά, μεταξύ των άλλων, έθεσε και το συγκεκριμένο ζήτημα ως μια κίνηση ανάδειξης του κοινωνικού ρόλου των Ενόπλων δυνάμεων της χώρας αλλά και της κάλυψης των αναγκών σε νησιωτικές και δυσπρόσιτες περιοχές.

Ήδη η αρχή έγινε από την Όλυμπο της Καρπάθου όπου μεταβαίνει στρατιωτικός γιατρός για να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων της ιστορικής κοινότητας.

Ο κ. Κόνσολας αναφερόμενος σε αυτή την εξέλιξη αλλά και στην πρόταση επισήμανε:

«Θεωρώ ότι η προσφορά των ενόπλων δυνάμεων στο κοινωνικό σύνολο μπορεί να προσλάβει και άλλες μορφές.

Πιστεύω ότι το πρόβλημα της έλλειψης γιατρών σε νησιωτικές, ορεινές και δυσπρόσιτες περιοχές δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια. Χρειάζονται ρεαλιστικές λύσεις.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό, κ. Αβραμόπουλο, και τον Αρχηγό του ΓΕΣ, κ. Μανωλά, που αποδεικνύουν ότι έχουν ανοιχτούς ορίζοντες σκέψης, αντιλαμβάνονται τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικές και οι δυσπρόσιτες περιοχές.

Με την κάλυψη των αναγκών των αγροτικών ιατρείων από στρατιωτικούς γιατρούς, αναδεικνύεται ένας διαφορετικός χαρακτήρας για αυτή την προσφορά αλλά μπορεί να αποτελέσει και την αρχή θέσπισης κοινωνικής θητείας, σε συνδυασμό με τη στρατιωτική, για ορισμένες κατηγορίες στρατευσίμων.

Εύχομαι και ελπίζω η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλά και η στρατιωτική ηγεσία να δουν θετικά αυτή την προοπτική».

=============================

 

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου