«Όταν αποφασίσαμε να κάμουμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε, ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχουμε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε; «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με τα σιταροκάραβα βατσέλια». Αλλά, ως μια βροχή, έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της Ελευθερίας μας και όλοι και οι κληρικοί και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτόν το σκοπό και εκάμαμε την επανάσταση».

 

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (Από το λόγο του στην Πνύκα στις 8 Οκτ 1838).
Tο 1821, δεν είναι ένα χιλιόμετρο στο ατελείωτο ταξίδι του χρόνου, είναι το ξέσπασμα, το ξεσήκωμα ενός έθνους, του δικού μας έθνους, για μια ιδέα, πέρα για πέρα Eλληνική…τη λευτεριά!!!
Όσο κι αν εμείς, γόνοι έθνους πλήθους ηρώων, ηρωισμών και μεγαλείου, αγνοούμε το εύρος και το ύψος των αυτοθυσιών για το Γένος αλλά και τα μηνύματα, τα πρότυπα που μας δώρισαν, τόσο θα έρχονται γενιές που θα έλκονται από διεθνείς φιγούρες εμβολιασμένες στις συνειδήσεις μας. Έθνος, που οφείλει την ύπαρξή του σε Κολοκοτρώνηδες, Κανάρηδες, Παπαφλέσσες, Καραϊσκάκηδες, Μπουμπουλίνες, Διάκους, Νικηταράδες, Ματρόζους , τι χρείαν άλλων προτύπων εισαγομένων έχουμε;;;;
====================
Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου