Στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνων, με Πρόεδρο την κ. Ηλιοπούλου Χαρίκλεια,εκδικασθηκε σήμερα η αγωγη του ΜΤ.Ν. εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδας, για την υπόθεση του κουρέματος (psi) των ομολόγων του Δημοσίου, που κατείχε στη διάθεσή της η Τράπεζα, πράξη που επέφερε μείωση στο αποθεματικό κεφάλαιο του Ταμείου, που αγγιζει τα 62 εκατομμύρια ευρώ (62.647.808,67). Το ενάγον Μ.Τ.Ν. εκπροσώπησε και κατέθεσε για αυτό, ο Υποανυαρχος (Ο) Δημητρης Μπαλόπουλος Π.Ν., ενω την Τράπεζα της Ελλαδας ο αρμόδιος υπάλληλος της οικείας Διευθύνσεως κ. Αλεξίου.
Στην κατάμεστη αιθουσα παρευρέθησαν στην εκδίκαση της υποθέσεως και μεταξύ άλλων ο Προέδρος του Συνδέσμου ΑΠοφοιτων ΣΣΑΣ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Ν., ο Πρόεδρος και ο Γενικός Διευθυτνής του Μ.Τ.Ν., ο Πρόεδρος του Μ.Τ.Σ., ο Πρόεδρος του ΠΜ/ΣΑΣΥ-ΠΝ, οι Πρόεδροι της ΑΚΙΣ και ΑΝΕΑΕΔ, εκπρόσωποι άλλων φορέων αποστράτων ΝΠΙΔ καθώς και εκπρόσωποι του τομεα Αμυνας πολιτικών κομμάτων.Tα νομικά επιχειρήματα του εναγοντος Ταμείου και η τεκμηρίωση αυτών, έφερε πολλες φορές σε αμηχανία την πλευρά της εναγομένης Τράπεζης, η οποία ουσιαστικά συνομολόγησε οτι αν και αναμένετο το περιβόητο κουρεμα, προχώρησαν στην αγορά των ομολόγων του Δημοσίου αξίας 455 εκατομμυριων ευρώ, μεσα στο επίμαχο χρονικό διαστημα, που συνετελέσθη η πράξη του psi (χωρίς να ενημερωθούν οι φορείς που είχαν υποχρεωτικώς καταθέσει το σύνολο των αποθεματικών τους κεφαλαίων).

Εν αναμονή της έκδοσεως της τελικής αποφάσεως, που ίσως συνεκδικασθεί με την αντιστοιχη αγωγή του Μ.Τ.Α. για το psi  (Σεπτέμβριος 2013) για την οποία δεν έχει εισέτι εκδοθεί απόφαση.
    =================

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου