Ο Πλαστικός Χειρουργός Ηλίας Αθανασόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1968 και φοίτησε σε σχολεία δημόσιας εκπαίδευσης. Το 1986 αποφοίτησε από το 2ο Γενικό Λύκειο Χαριλάου και εισήχθει, με το θεσμό των πανελληνίων εξετάσεων, στο Ιατρικό Τμήμα της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) με παράλληλη φοίτηση στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το 1992 έλαβε το Πτυχίο Ιατρικής του ΑΠΘ με βαθμό «Λίαν Καλώς», ενώ παράλληλα αποφοίτησε πρώτος από τη ΣΣΑΣ (Αρχηγός Τάξεως 1992) και του απονεμήθηκε ο βαθμός του Ανθυπολοχαγού Υγειονομικού-Ιατρού του Στρατού Ξηράς.

Μετά από ετήσια μεταπτυχιακή εκπαίδευση στη Σχολή Εφαρμογής Υγειονομικού στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (401 ΓΣΝΑ), υπηρέτησε στο Ελληνικό απόσπασμα του ΟΗΕ στη Σομαλία για έξι μήνες (1993) και ακολούθως ως Ιατρός της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ) κατά το διάστημα 1994-1996.

Το 1996 τοποθετήθηκε στη Β΄Χειρουργική Κλινική του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαιδεύσεως (424 ΓΣΝΕ) στη Θεσσαλονίκη για διετή άσκηση στη Γενική Χειρουργική στα πλαίσια της ειδίκευσής του. Ακολούθως από το 1998 συνέχισε την ειδίκευσή του στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» στην Αθήνα (Διευθυντής Δρ. Α. Γιακουμεττής) για 4 χρόνια. Στο παραπάνω χρονικό διάστημα συμπλήρωσε την άσκησή του στην Τραυματιολογία και στη Μονάδα Εγκαυμάτων στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του ΘΡΙΑΣΕΙΟΥ Νοσοκομείου.

Το 2002 έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας της Πλαστικής Χειρουργικής. Παράλληλα το ίδιο έτος έλαβε και ευρωπαϊκό τίτλο ειδικότητας (Fellow of EBOPRAS)  του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής μετά από επιτυχείς εξετάσεις στη Βέρνη της Ελβετίας.

Ακολούθως και για ένα έτος διετέλεσε Επιμελητής στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων του 401 ΓΣΝΑ και στη συνέχεια τοποθετήθηκε ως διοικητής στο 88 Τάγμα Υγειονομικού στη Λήμνο την τριετία 2004-2006 και παράλληλα διετέλεσε Επιστημονικός Σύμβουλος Πλαστικής Χειρουργικής στο Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου πραγματοποιώντας μεγάλο αριθμό επεμβάσεων επ’ ωφελεία του τοπικού πληθυσμού και του προσωπικού της 88 ΣΔΙ. Από το 2006 έως το 2009 διετέλεσε Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του 106 Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Εθνικής Φρουράς στη Λευκωσία της Κύπρου.

Από το 2009 μέχρι και σήμερα υπηρετεί στο 424 ΓΣΝΕ στη Θεσσαλονίκη ως Διευθυντής της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων με το βαθμό του Αρχιάτρου. Παράλληλα διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην πόλη της Θεσσαλονίκης και συνεργάζεται με ιδιωτικές κλινικές, όπου και εξασκεί όλο το φάσμα των επεμβάσεων της Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής.
=========================================

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου