(από το onalert.gr)
Απομακρύνεται ο κ. Σιδηρόπουλος από το ΜΤΣ μετά από οκτώ μόλις θητείας ???
“…Μύλος” με την επιχειρούμενη απομάκρυνση Σιδηρόπουλου απο το ΜΤΣ. Οι αντορρήσεις και ενστάσεις που εκφράζονται έχουν να κάνουν με την νομιμότητα της απομάκρυνσης και όχι με το εργο του βέβαια.Το σκεπτικό των αντιρρήσεων όπως εκφράζεται από κύκλους αποστράτων είχε ως εξής:
Σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί η είδηση ότι εντελώς αιφνιδιαστικά και αυθαιρετα αλλά κυρίως πέρα από τις προβλεψεις του  σχετικού Νομου (Ν 2690/99 αρ 13) αντικαθίσταται ο Πρόεδρος του Μετοχικού Ταμείου Στρατού Αντιστράτηγος ε.α. κ. Μιχαλης Σιδηρόπουλος του Οικονομικού Σώματος , απο τον Αντιστρατηγο ε.α. κ. Χαρίλαο Μπουκουβάλα του ΜΧ.
Ο κ. Σιδηρόπουλος τοποθετήθηκε στην θέση αυτή πριν από οκτώ μήνες με τριετή θητεία επί υπουργίας κ. Παναγιωτόπουλου.
Η αυθαιρεσία προκυπτει από το γεγονός ότι δεν τηρηθηκαν οι προβλεπόμενες θεσμικες διαδικασίες σύμφωνα με τις οποιες το ΔΣ θα επρεπέ να αναλαβει την πρωτοβουλία αντικατάστασης και μαλιστα για λόγους που συντρεχουν  όπως είναι η παραίτηση, πλημελείς πραξεις ή παρανομες ενεργειες.  Απ’ αυτά που γνωριζουμε τιποτα απο τα προαναφερθέντα δεν ίσχυσαν.
Όποιοι λόγοι και αν επεβαλαν στο ΓΕΣ και το Υπουργειο αυτήν  την εντελώς περίεργη  αντικατάσταση θα πρέπει να εξηγηθούν με σαφηνεια στην οικογένεΙα των στελεχών του Στρατού και στην κοινή γνώμη, όταν μαλιστα φαινόταν ότι επι θητείας του κ.Σιδηρόπουλου το ΜΤΣ είχε σταματήσει την “κατρακύλα” του. 
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν αληθεύει η πληροφορία συμφωνα μετην οποία εχει πιεσθεί ο εν λογω Πρόεδρος του ΜΤΣ να παραιτηθεί προκειμένου να ανοίξει χωρις προβλήματα και …”αθορυβα” ο δρόμος για την αντικατασταση του.
Η εκτιμηση μας  τέλος είναι  ότι το θεμα αυτό δεν θα είναι τόσο απλό οσο φαντάσθηκαν οι εμπνευστές αυτής της ενέργειας”.
Πιστεύουμε πως αξίζει να μνημονευθεί, ότι  με άλλες πληροφορίες, την περασμένη Τετάρτη 26-2-2014, έγινε σύσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας, όλων των φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης που υπάγονται στο Υπουργείο Εργασίας, αξιωματούχων του Υπουργείου και της τρόικας, στην οποία είχαν κληθεί και οι Διοικήσεις των Μετοχικών Ταμείων,.  Κατά την εξέλιξη της σύσκεψης, ο κος Σιδηρόπουλος φέρεται να αντέδρασε, τόσο  στο ότι τα Μετοχικά Ταμεία δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εργασίας, όσο και στο ότι αυτά δεν είναι Ταμεία Επικουρικής Ασφάλισης.

Παράλληλη εξέλιξη, υπάρχει και στο ΜΤΝ, όπου φέρεται να αποστρατεύεται ο Γενικός Διευθυντής του Ταμείου Αρχιπλοίαρχος (Ο) Σπυρίδων Χριστόπουλος, ο οποίος επρόκειτο να παραστεί ως βασικός μάρτυρας, κατά την εκδίκαση της προσφυγής του ΜΤΝ για το PSI, στο Πρωτοδικείο Αθηνών, την 20-3-2014.…..”
===========================================

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου