Ο Ιατρός-Ρευματολόγος Δημήτρης Καρόκης, γεννήθηκε στην Πάτρα το 1967.

Αφού αποφοίτησε από το Πρότυπο Λύκειο Πατρών, εισήχθη το 1984 στο Ιατρικό Τμήμα της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τον Ιούλιο του 1990, και τον Οκτώβριο του ιδίου χρόνου ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός Ιατρός.

Ειδικεύτηκε στην Παθολογία και Ρευματολογία στο 401 ΓΣΝΑ, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και το Ρευματολογικό Τμήμα του Dudley Group of Hospitals, UK, από το 1993 έως το 1999.

Το 2002-2003 μετεκπαιδεύτηκε στο ίδιο κέντρο (Dudley Group of Hospitals, UK), με ιδιαίτερη έμφαση στην υπερηχογραφία του μυοσκελετικού συστήματος, και την χρήση των βιολογικών παραγόντων στην θεραπεία της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Υπηρέτησε σε διάφορες επιτελικές θέσεις, νοσοκομεία και μονάδες του Ελληνικού Στρατού, και αποστρατεύτηκε (με αίτησή του) το 2010 με το βαθμό του Συνταγματάρχη (Γενικού Αρχιάτρου).

Είναι κάτοχος διπλώματος Master’s (MSc) στη διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας από το Πανεπιστήμιο του Birmingham (UK) (2008).

Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια και σεμινάρια της ειδικότητάς του στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε πολλά από αυτά σαν ομιλητής και εκπαιδευτής, και είναι συγγραφέας αρκετών επιστημονικών εργασιών, δημοσιευμένων σε ελληνικά και ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά.

Είναι o πρώτος Έλληνας Ρευματολόγος που έλαβε επίσημη άδεια από το ΚΕΣΥ (Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας) για τη διενέργεια υπερηχογραφημάτων του μυοσκελετικού (2004). Επίσης, είναι επικεφαλής της ομάδας MITOS, που έχει σκοπό την εξάπλωση της υπερηχογραφίας του μυοσκελετικού στην Ελληνική Ρευματολογική κοινότητα και την εκπαίδευση των Ελλήνων Ρευματολόγων. Με την ιδιότητα αυτή, είχε την τιμή και την ευθύνη να είναι επικεφαλής διοργανωτής των σεμιναρίων υπερηχογραφίας του μυοσκελετικού για ρευματολόγους που διοργανώνονται από την ομάδα MITOS υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας.

Από τον Νοέμβριο 2013 του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του επικεφαλής της ομάδας εργασίας για την «απεικόνιση στα Ρευματολογικά νοσήματα» της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας (ΕΡΕ), καθώς και του αντιπροσώπου της ΕΡΕ στην αντίστοιχη ομάδα εργασίας της Ευρωπαϊκής Ρευματολογικής Εταιρείας (EULAR).

Είναι απόφοιτος του Διεθνούς Μετεκπαιδευτικού Κέντρου Ιατρικού Βελονισμού (Αθήνα, 2004-2006) και από το 2009 είναι μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας του Κέντρου.

Κατά τα έτη 1999-2002 λειτούργησε ιδιωτικό ιατρείο στη Μυτιλήνη και την περίοδο 2003-2005 στην Αθήνα. Από το 2006 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Πάτρα.
============

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου