Eιμαι συγγραφέας του Ιστορικού Βιβλίου
<<ΑΡΧΑΙΑ ΔΩΡΙΔΑ-ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΔΩΡΙΕΩΝ

ΚΟΙΤΙΔΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΣΠΑΡΤΑΤΩΝ

Δωρική Τετράπολη- Κυτίνιον το Δωρικόν>>

Το βιβλίο ειναι 145 Σελίδες.Βασίζεται σε συγκριτική μελέτη αρχαίων κειμένων, ιστορικών περιηγητών,αρχαιοελληνικών ευρημάτων αλλα και σε λεπτομερή έρευνα των ερειπίων και μνημείων της περιοχής μεταξύ των  Θερμοπυλών και Δελφών(Οι περισσότεροι νεοέλληνες γνωρίζουν την περιοχή  μόνο από την Αραχωβα την <<Μύκονο του Χειμώνα>> για τους γνωστούς λόγους).

Το Βιβλίο δίνει μια τεκμηριωμένη τοπογραφική περιγραφή της Δωρικής Τετράπολης(της κοιτίδας των αρχαίων ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ-πόσοι άραγε σύγχρονοι Σπαρτάτες γνωρίζουν την καταγωγή τους??Νομίζω πολύ ελάχιστοι?? και της Δωρικής Κοιλάδας , του Κηφισού ποταμού,που περικλείεται μεταξύ των Βουνων του Παρνασσού, της Γκιώνας, της Οιτης και του Καλλιδρόμου.

Σε αυτό τον τόπο που ακροβατεί ανάμεσα στο Μύθο και την Ιστορία και στα Ιστορικά βουνά{(Παρνασσός-Δευκαλίωνας η αρχή του γένους των Ελλήνων, Οίτη -Πυρά Ηρακλέους η θέση που κάηκε ο μυθικός ήρωας Ηρακλής προκειμένου να λυτρωθεί απο τον φονικό χιτώνα της  εκδικητικης συζύγου Διάνειρας επειδή είχε συνάψει σχέση με την πριγκίπισσα της Ευβοίας την νεαρή Ιόλη,οι Θερμοπύλες με την ιστορικότερη μάχη όλων των Εποχών, με τον Λεωνίδα τον βασιλιά της Σπάρτης και τον μηδήσαντα  προδότη Εφιάλτη.

Με απαράμιλλη αφήγηση περιγράφεται η μεταναστευτική και κατακτητική μετακίνηση των Δωριέων απο την Δωρική Τετράπολη στην Πελλοπόνησο όπου ίδρυσαν την αιώνια Δωρική πόλη την <<Αρχαία Σπαρτη>> και το μεγαλείο αυτής καθώς και τις κατακτήσεις των Δωριέων στα νησιά του Αιγαίου,Μικρά Ασία κλπ.

Το βιβλίο κατά τους κριτικούς περιέχει στοιχεία μοναδικά και αφήνει ισχυρές εντυπώσεις στον αναγνώστη .Η άγνωστη στους πολλούς περιοχή , κατέχει εξέχουσα θέση στην Ελληνική Ιστορία,αφού εκεί κοντά βρίσκονται εκτός τις Θερμοπύλες οι Δελφοί, η Αλαμάνα η Γραβιά, τόποι όπου η Ελληνική ανδρεία, η αυτοθυσία και η φιλοπατρία έγιναν σύμβολα.Το έργο παρουσιάστηκε σε εφημερίδες στο Εσωτερικό αλλά και στο Εξωτερικό (Καναδάς,ΗΠΑ)  ιδιαίτερα στις Ελληνόφωνες ζώνες του RADIO Montreal και TV COSMOS.

Ηχητική και τηλεοπτική παρουσίαση του, μπορώ να προσφέρω στα μέλη και φίλους του Συνδέσμου μέσω του ΣΣΑΣιτικου block.Εάν υπάρχει ενδιαφέρον για το βιβλίο,  υπάρχει έκπτωση 50% σε όλα τα μέλη του Συνδέσμου (5 ¤)  καθώς και 5 βιβλία ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ για τις ανάγκες του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ.

 Επίσης μπορώ να προσφέρω ΔΩΡΕΑΝ ημερήσια Ξενάγηση  σε γκρούπ Μελών και Φίλων  ΣΣΑΣ τουλάχιστον  10  Ατόμων στην ΔΩΡΙΚΗ ΤΕΤΡΑΠΟΛΗ-ΚΟΙΛΑΔΑ και στους Ιστορικούς  χώρους ΔΕΛΦΩΝ ή(διαζ) ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ,Ανοπαίας Ατραπού,ΛΙΜΝΗΣ ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΟΥ( το μέσο της προδοτικής ατραπού), ΠΗΓΕΣ ΒΟΙΩΤΙΚΟΥ ΚΗΦΙΣΣΟΥ(Αρχαίο Βαπτηστήριο- Λιλαία ), ΑΛΑΜΑΝΑΣ ,ΧΑΝΙ ΓΡΑΒΙΑΣ,ΠΥΡΑ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ/Οίτη) κλπ Τα ιστορικά και πανέμορφα αυτά μέρη θα παραμείνουν χαραγμένα  στο μυαλό  και στις αισθήσεις όλων
{απόσταση απο Αθήνα 180 χιλ-2 ώρες). Τηλ επικοιν. συγραφ.6983 502 063

Ιωάννης Μπούγας/ταξη εισαγωγής 1977/ ΤΜ. ΟΙΚ

Leave a Comment