Ο Ιωάννης Σ. Κοτσαρίδης Σχης ε.α, κατάγεται από τα Λευκόγεια – Κ. Νευροκοπίου του Νομού Δράμας, γεννηθείς το έτος 1964 και είναι έγγαμος με δύο κόρες.

    Είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) και του Οικονομικού Τμήματος της ΝΟΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο ΑΠΘ στο αντικείμενο <<Οργανωσιακή Συμπεριφορά και Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού>>.

   Έχει παρακολουθήσει, με αρίστευση, όλα τα σχολεία εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης της ειδικότητάς του, καθώς και αντίστοιχα σεμινάρια.Έχει αποφοιτήσει με επιτυχία από το ΣOEK/Ειδικών Δυνάμεων και τη Σχολή Αλεξιπτωτιστών.

-Από το 1986 – 1989 εκτέλεσε τα καθήκοντα του Διαχειριστή Χρηματικού του 8ου Κεντρικού Ταμείου Στρατού (Ιωάννινα).

-Από 1989 – 1991 εκτέλεσε τα καθήκοντα του Τμηματάρχη Λογιστηρίου στο Δ΄ Κεντρικό Ταμείο Στρατού (Ξάνθη).

-Από το 1991 – 1992 ανάλαβε την εφαρμογή του πιλοτικού νέου σχεδίου συγκεντρωτικού χρηματικού ανεφοδιασμού της XVI Μεραρχίας Πεζικού (Διδυμότειχο).

-Από το 1992 – 1995 εκτέλεσε τα καθήκοντα του Τμηματάρχη και Προϊσταμένου Ελέγχου – Εκκαθάρισης Δημοσίων Δαπανών και Χρηματικών Ενταλμάτων Προπληρωμής του Β΄ Ελεγκτηρίου Δαπανών (Βέροια).

-Από το 1995 – 1998 εκτέλεσε τα καθήκοντα του Διευθυντή του 98ου Κεντρικού Ταμείου Στρατού (Μυτιλήνη).

-Από το 1998 – 2001 εκτέλεσε τα καθήκοντα του Προϊσταμένου Εκκαθάρισης του Ελεγκτηρίου Υλικού Θεσσαλονίκης (Θεσσαλονίκη).

-Από το 2001 – 2002 εκτέλεσε τα καθήκοντα του Διευθυντή Οικονομικού στη 13η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (Αθήνα).

-Από το 2002 – 2004 εκτέλεσε τα καθήκοντα του Επιτελή στο Γενικό Επιτελείο Στρατού (Αθήνα), με ευθύνη και αρμοδιότητα την εφαρμογή των δημοσιολογιστικών και δημοσιονομικών διατάξεων από το σύνολο του Στρατού Ξηράς σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, την συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών για θέματα και διατάξεις που αφορούσαν στο Δημόσιο Λογιστικό, καθώς και την ενσωμάτωση και εφαρμογή των κανονισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Δικαίου (Διαγωνισμοί, συμβάσεις, φόροι, ΦΠΑ, κλπ.).

-Το 2004 τοποθετήθηκε στο επιτελείο του Γενικού Γραμματέα της ΓΓΟΣΑΕ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με ευθύνη την εφαρμογή του προβλεπόμενου από το Δημόσιο Λογιστικό Προληπτικού Ελέγχου και την οργάνωση του προβλεπόμενου από τον ΚΟΛ Εσωτερικού Ελέγχου της ΓΓΟΣΑΕ.

-Από το 2004 – 2005 εκτέλεσε τα καθήκοντα του Επιτελή Του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, με ευθύνη και αρμοδιότητα τον προγραμματισμό και υλοποίηση του Ενιαίου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Αμυντικών Επενδύσεων (ΕΜΠΑΕ) και κατόπιν συνεργασίας με το Υπουργείο Οικονομικών, καθιερώθηκε νέα διαδικασία προγραμματισμού – πληρωμής των αντιστοίχων συμβάσεων.

-Το 2005 – 2008 τοποθετήθηκε στην στρατιωτική αντιπροσωπεία της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο, με ευθύνη και αρμοδιότητα τις εμποροοικονομικές σχέσεις του ΓΕΣ και ΓΕΝ στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και την εφαρμογή του λογιστικού συστήματος των Ακολούθων Άμυνας.

-Το 2008 υπέβαλε την αίτησή αποστρατείας του από το Οικονομικό Σώμα του Στρατού Ξηράς και αποστρατεύτηκε με το βαθμό του Συνταγματάρχη.

– Αμέσως μετά την αποστρατεία του, εργάστηκε από τη θέση του Γενικού Διευθυντή σε όμιλο LOGISTICS,  ως σύμβουλος Διοίκησης.

-Από τον Ιαν.2010 έως τέλη του 2012 λειτούργησε και δικό του γραφείο ως Στρατιωτικός Οικονομολόγος ε.α – Φοροτεχνικός Α΄.

-Από το 1986 έως το 2008, παράλληλα με τα κύρια καθήκοντα του στις Ένοπλες Δυνάμεις όπως αυτά περιγράφονται παραπάνω, πραγματοποίησε και τις προβλεπόμενες Τακτικές και Έκτακτες Διοικητικές Επιθεωρήσεις Οικονομικού και Οικονομικούς Ελέγχους (άνω των 800) με επί τόπου επίσκεψη στην έδρα των Μονάδων, Υπηρεσιών και Γραφείων, τα οποία ασκούσανε Οικονομική Δραστηριότητα και διαχειριζόντουσαν Δημόσιο Χρήμα και Υλικό, ελέγχοντας για την άσκηση της εν λόγω Οικονομικής Δραστηριότητας, σύμφωνα με τις κείμενες από το Δημόσιο Λογιστικό διατάξεις.

-Αντίστοιχα έχει λάβει ευχαριστήριες επιστολές από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Μ. Βρετανίας, τις εταιρίες ROLLS ROYS, SPECTRO, κλπ, για την αναβάθμιση των οικονομικών σχέσεων και δοσοληψιών τους με το Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

-Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΣΑΣ, μέλος της Ένωσης Ποντίων Αθηνών, υπήρξε αιρετό μέλος του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ. καθώς και

μέλος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κ. Νευροκοπίου – Ν. Δράμας.
Στην παρούσα  χρονική περίοδο είναι στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου προσφέρει τις υπηρεσίες του  στον Υφυπουργό Α.Δαβάκη.
=================================

 

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου