Δυστυχώς οι απώλειες αγαπητων συναδέλφων και εκλεκτών μελών του Συνδέσμου μας συνεχίζονται….Τον δρόμο του Παραδείσου επέλεξε και ο συνάδελφος Ιατρός ορθοπαιδικός -χιερουργός Γρηγόρης Παπαδόπουλος  και ο Σύνδεσμός μας, αποτίοντας εναν μικρό φόρο τιμής στο πρόσωπο του εκλιπόντος,καταγραφει ενα βιογραφικό της σπουδαίας καριέρας του και της προσφοράς του στο κοινωνικό σύνολο :
Αποφοιτησε από την Σ.Σ.Α.Σ. ως Ανθυπίατρος το 1977 και Ακολουθησε γενική Ιατρική εκπαίδευση στο 401 ΓΣΝΑ και το 411 ΓΣΝ μέχρι το Σεπτέμβριο του 1981, οπότε και ξεκινά την ειδίκευση του επί 5ετία στην ειδικότητα της Ορθοπαιδικής Χειρουργικής και Τραυματολογίας, αρχικά επί 2ετία στη Α’ Ορθοπαιδική Κλινική του 401 Γεν. Στρατ. Νοσοκομείου Αθηνών και ακολούθως επί 3ετία στην Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική στο ΚΑΤ, υπό τη διεύθυνση του Καθηγητού κ. Γεωργίου Χαρτοφυλακίδη – Γαροφαλίδη. Το 1984 εκπαιδεύεται στην σύγχρονη αντιμετώπιση των καταγμάτων στο Davos της Ελβετίας, από την Swiss Association for the Study of Internal Fixation και με θέμα “Operative treatment of fractures and non-unions, Theoretical basis and practical principles”.
Το 1986 έλαβε κατόπιν επιτυχών εξετάσεων την ειδικότητα της Ορθοπαιδικής Χειρουργικής και Τραυματολογίας και εργάσθηκε ως Επιμελητής στη Β΄ Ορθοπαιδική Κλινική του 401 ΓΣΝΑ, όπου και έθεσε τις βάσεις για τις εφαρμογές της Αρθροσκοπικής Χειρουργικής σε παθήσεις γόνατος και ποδοκνημικής αρθρώσεως. Το 1988 ανακοινώνει δική του ατραυματική τεχνική για την αντιμετώπιση της πρωτοπαθούς χονδροπάθειας της επιγονατίδας με τη μέθοδο της αρθροσκοπικής τεχνικής. Το ίδιο έτος ανηγορεύθει Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με επίδοση “Άριστα”, ενώ το ίδιο έτος εκλέγεται μέλος της European Society of Knee Surgery and Arthroscopy. Από τον Δεκέμβριο του 1990 έως τον Ιανουάριο του 1992 μετεκπαιδεύεται στη Sports Medicine Unit της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Wake Forest στη Βόρειο Καρολίνα των ΗΠΑ και υπό τη διεύθυνση του Καθηγητού Walton Curl και του Καθηγητού Ορθοπαιδικής Gary Poehling, όπου ολοκληρώνει τις γνώσεις του στην αρθροσκοπική χειρουργική όλων των αρθρώσεων του σώματος, καθώς και τις Αθλητικές κακώσεις. Παράλληλα πραγματοποιεί έρευνα για την εφαρμογή της Μαγνητικής Τομογραφίας (MRI) στις κακώσεις του γόνατος. Το 1992 εκλέγεται μέλος της Παγκόσμιας Εταιρείας Αρθροσκοπικής Χειρουργικής, Ιατρικής των Σπορ και Χειρουργικής Γόνατος (International Association of Sport Medicine, Arthroscopy and Knee Surgery – ISAKOS), ενώ από το 1993 εφαρμόζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την ατραυματική χειρουργική θεραπεία του συνδρόμου πιέσεως του μέσου νεύρου στον καρπό (Carpal Tunnel Syndrome), με την ενδοσκοπική τεχνική των δύο portals, ύστερα από εκπαίδευση το 1991 στις ΗΠΑ, από τον ίδιο τον δημιουργό της επέμβασης Καθηγητή James Chow. Από το 1996 αναλαμβάνει τα καθήκοντα Διευθυντού της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του 401 ΓΣΝΑ, ενώ το ίδιο έτος κρίθηκε επιτυχών για το Κολλέγιο Ελλήνων Ορθοπαιδικών Χειρουργών, ύστερα από επιτυχείς εξετάσεις για την λήψη του διπλώματος του Κολλεγίου. Το 1996 στο Amsterdam της Ολλανδίας, εκπαιδεύθηκε στις εφαρμογές της μεθόδου εμφύτευσης ομολόγων χονδροκυττάρων στις τραυματικές ή εκφυλιστικές απώλειες χόνδρου στην άρθρωση του γόνατος (The Surgeon Orientation Program for the use of Carticel autologous chondrocyte implantation). Το 1997 στη Dijon της Γαλλίας και στην Κλινική “Centre Orthopedique et de Traumatologie du sport” εκπαιδεύτηκε δίπλα στον Dr. Jacques – Philippe Laboureau, στη νέα χειρουργική μέθοδο για την αποκατάσταση οξείας και χρόνιας αστάθειας του γόνατος από ρήξη του προσθίου και οπισθίου χιαστού συνδέσμου, με αμιγώς ατραυματική αρθροσκοπική τεχνική και χρήση του μοσχεύματος LARS (Ligament Advanced Reinforcement System).
Το 1998, του απονέμεται από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, το παράσημο και το Δίπλωμα του Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα. Το 2009 αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Διευθυντού της Ανωτάτης του Στρατού Υγειονομικής Επιτροπής. Τέλος τον Μάρτιο του 2010 προάγεται σε Υποστράτηγο Υγειονομικού και αποστρατεύεται από τις τάξεις του Στρατού, επιστρέφοντας στον πολιτικό βίο. 
Το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας, εκφράζει τα βαθιά του συλλυπυτήρια στη σύζυγό του Ελευθερία και τα δυό τους παιδιά, Μαρίλυα και Ανδρέα.Αιωνία του η μνήμη και ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.
==========================================

Διαδωστε τα νέα του Συνδέσμου